Λεφτά υπάρχουν για την… 13η σύνταξη βουλευτών - Η περίπτωση Μπαλαούρα δεν είναι η μοναδική

Κι ας μην υπάρχουν χρήματα για συντάξεις και εφάπαξ…

Η περίπτωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μάκη Μπαλαούρα, που πήρε το έκτακτο βοήθημα  των 300 ευρώ, όπως φαίνεται δεν είναι η μοναδική, την ίδια ώρα, που όπως σχολίασε ο πολιτικός συντάκτης του Star Πέτρος Μποτσαράκος, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με την Μάρα Ζαχαρέα, δεν δίνουν τις συντάξεις στους ανθρώπους που περιμένουν τόσον καιρό, γιατί δεν έχουν λέει τα χρήματα.

«Αλλά τα σκορπίζουν δεξιά κι αριστερά όταν δίνουν έκτακτο βοήθημα σε μη δικαιούχους ακόμη και βουλευτές, δηλαδή σπαταλούν χρήματα σε ανθρώπους που δεν τα έχουν ανάγκη  και οι έρημοι οι συνταξιούχοι  περιμένουν να δουν τη σύνταξη και το εφάπαξ τους  έως  και 3 χρόνια» τόνισε ο Π. Μποτσαράκος.   

Όπως πρόσθεσε, «υπάρχουν κι άλλοι συνταξιούχοι βουλευτές με αναστολή της σύνταξης,  ενώ χιλιάδες συνταξιούχοι εργάζονται και παίρνουν μέρος της σύνταξης,  επειδή έχουν και αμοιβή για την εργασία τους. Όλοι αυτοί δεν δικαιούνται βοήθημα κανονικά,  αλλά το σύστημα δεν είχε τρόπο να το διαπιστώσει. Γιατί έγινε αυτό το μπάχαλο;  Γιατί το υπουργείο Εργασίας δεν έβγαλε μια εγκύκλιο να εξαιρέσει όσους έχουν άλλα εισοδήματα. Δεν έχει ακόμη ξεκινήσει έρευνα πόσοι μη δικαιούχοι πήραν την 13η σύνταξη και δεν υπάρχει σχεδιασμός να επιστραφούν στο Δημόσιο ως αχρεωστήτως καταβληθείσες» διευκρίνισε ο πολιτικός συντάκτης του Star.  

O ίδιος συμπλήρωσε ότι ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος  Πετρόπουλος,  με τον οποίον επιχείρησε να μιλήσει το Star, δεν θέλησε να δώσει κάποια εξήγηση. «Ίσως πέρασε την είδηση για ψεύτικη,  κάτι σαν fake news όπως έλεγε ο ίδιος, ή  μπορεί -  όπως επίσης έλεγε ότι του είχαν ζητήσει κάποιοι  να αυξηθούν κι άλλο  οι εισφορές  - τώρα να του ζητούν να περιμένουν κι άλλο στην ουρά,  όσοι είναι σε πολυετή αναμονή για να πάρουν σύνταξη!».  

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top