Κυβέρνηση και δανειστές φαίνεται να βρίσκονται στην τελική ευθεία για συμφωνία, με ορόσημο το Eurogroup της Μάλτας στις 7 Απριλίου. Την ίδια ώρα, που το πρακτορείο Reuters ήθελε να υπήρξε προκαταρκτική συμφωνία για εργασιακά και συντάξεις, κυβερνητικές πηγές διεμήνυαν πως «όταν θα έχουμε συμφωνία θα το μάθετε επισήμως». Όπως σας ενημερώσαμε χθες στο star.gr, η μείωση του αφορολόγητου «κλείδωσε», το ίδιο και η μείωση των συντάξεων με κατάργηση της προσωπικής διαφοράς από το 2019.

Υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ, σε μια προσπάθεια να διατηρήσουν την αριστερή ενότητα του κόμματος τους, αλλά και να ηρεμήσουν τον ελληνικό λαό που δοκιμάζεται, προκαλούν την αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης… και ένας πόλεμος ανακοινώσεων μαίνεται.

Η ΝΔ, σε ανακοίνωσή της, τα «χώνει» σε κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης, κατηγορώντας τα ότι «δίνουν ρεσιτάλ αποτυχίας, κυνισμού και θράσους». Από την άλλη, ο ΣΥΡΙΖΑ αποδίδει την αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης «στον πανικό» που βρίσκεται ο πρόεδρός της και ειρωνικά σχολιάζει πως σε αυτή την ανακοίνωση ξέχασε να ζητήσει εκλογές.

Η ανακοίνωση της ΝΔ

«Η ελληνική κοινωνία και η οικονομία δοκιμάζονται σκληρά από την πολιτική της Κυβέρνησης και τους χειρισμούς της στο θέμα της αξιολόγησης.

Την ίδια ώρα, οι Υπουργοί δίνουν ρεσιτάλ αποτυχίας, κυνισμού και θράσους.

Ο κ. Τσακαλώτος ομολογεί την αποτυχία τους και την εξόντωση της μεσαίας τάξης.

Ο κ. Σκουρλέτης το πρωί καταγγέλλει συμφέροντα και δηλώνει ότι διαφωνεί με την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και το απόγευμα παραδέχεται κυνικά ότι θα ψηφίσει “ναι σε όλα”.

Ο κ. Τζανακόπουλος με περίσσιο θράσος δηλώνει “χαρούμενος” για μια συμφωνία που θα κόβει τις συντάξεις και θα φέρνει νέους φόρους.

Δυστυχώς, η χώρα έχει μια αποτυχημένη Κυβέρνηση που μόνο βάρη, ανασφάλεια και μιζέρια μπορεί να προσφέρει στις Ελληνίδες και τους Έλληνες».

Η ανακοίνωση- απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ

«Προσοχή στο κενό μεταξύ εκλογών και «κοπτοραπτικής». Αντιλαμβανόμαστε τον πανικό του κ. Μητσοτάκη γιατί επιβεβαιώνεται πως καταντά γραφικός, αλλά συνιστούμε ψυχραιμία», αναφέρει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ υπάρχει και υστερόγραφο: «Η ΝΔ στην ανακοίνωσή της ξέχασε να ζητήσει εκλογές. Μάλλον την κάλυψε ο κ. Σημίτης».

Tags: