Αχτσιόγλου: Ο αγώνας για τις συλλογικές συμβάσεις είναι αντοχής και όχι ταχύτητας

Κριτική στον… «φιλελεύθερο λαϊκισμό» επειδή επιρρίπτει τις ευθύνες για την κρίση στο μεγάλο Δημόσιο

 Στην διαπραγμάτευση για την επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, αναφέρθηκε η υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου, στο συνέδριο  του  Γραφείου  Προϋπολογισμού του Κοινοβουλίου.

«Οι απόψεις του ΔΝΤ εκφράζουν περαιτέρω καταπάτηση του ευρωπαϊκού κεκτημένου. Η Ελλάδα στο θέμα των εργασιακών σχέσεων θα αποτελεί το παράδειγμα για την υπόλοιπη Ευρώπη.  Αλλά δεν καθορίζεται η Ευρώπη από την δική μας προσπάθεια και η δική μας προσπάθεια καθορίζεται από την υπόλοιπη Ευρώπη» τόνισε η υπουργός Εργασίας.   

Η κ.  Αχτσιόγλου διαβεβαίωσε ότι είναι «μία μάχη που δεν θα εγκαταλείψουμε. Θα δίνουμε μάχη, εκτιμώντας ότι κερδίζουμε έδαφος. Είναι αγώνας αντοχής, όχι ταχύτητας», ενώ πρόσθεσε για το ίδιο ζήτημα: «Τίποτα δεν χάνεται από έναν αγώνα που δίνεται και όλοι στην Ευρώπη συζητούν το θέμα των συλλογικών διαπραγματεύσεων».

Μίλησε μάλιστα για… «φιλελεύθερο λαϊκισμό» που επιρρίπτει τις ευθύνες στο μεγάλο Δημόσιο!  «Για τα μεγάλα ελλείμματα, ο φιλελεύθερος λαϊκισμός βρήκε δικαιολογία στο μεγάλο Δημόσιο, αλλά οι αριθμοί δείχνουν ότι η οικονομία δημιουργούσε ελλείμματα λόγω χαμηλών εσόδων και τα δημόσια ταμεία θα μπορούσαν να έχουν ωφεληθεί σημαντικά, αν οι φορολογικοί συντελεστές των μεγάλων επιχειρήσεων ήταν στον μέσο όρο της ΕΕ, ήταν πολύ χαμηλότερα. Οι δημόσιες δαπάνες ήταν κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο» δήλωσε η υπουργός.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top