Ρουσόπουλος: «Ο κ. Σημίτης ξέχασε να μας πει το κόλπο που έκανε η κυβέρνηση του με τους εξοπλισμούς»

Συνέντευξη του πρώην υπουργού Επικρατείας εφ’ όλης της ύλης στον ΣΚΑΙ

Τις ευθύνες που επέρριψε στην κυβέρνηση Καραμανλή, κατά τη χθεσινή του συνέντευξη ο Κώστας Σημίτης σχολίασε ο πρώην υπουργός Επικρατείας, Θόδωρος Ρουσόπουλος, στην εκπομπή «Αταίριαστοι» στον ΣΚΑΙ. Ακόμη, μίλησε και για την δικαίωση που ένιωσε σχετικά με την υπόθεση Βατοπαιδίου, δικαίωση που ένιωσε από το 2010. Τέλος, επεσήμανε ότι «η χώρα χρειάζεται εκλογές… χθες».

«Βαριά είναι και τα όσα ξέχασε να πει ο κ.Σημίτης, αλλά ας μείνουμε σε αυτά τα οποία είπε και θα επανέλθουμε» είπε αρχικά ο κ.Ρουσόπουλος και εξήγησε ότι το κόλπο που έκανε η κυβέρνηση Σημίτη με τους εξοπλισμούς, ήταν να τους αγοράζει, να δίνει κάποιο ποσό μπροστά, χωρίς να καταγράφει ως όφειλε την παραλαβή και άφηνε όλα τα χρήματα να εξοφληθούν στο τέλος. Παράλληλα, άφησε και σαφείς αιχμές, ότι αργότερα μάθαμε που πήγαινε το ποσό που δινόταν προκαταβολικά, φωτογραφίζοντας τον Άκη Τσοχατζόπουλο και το σκάνδαλο με τις «μίζες» για τα εξοπλιστικά.

«Έτσι λοιπόν τα εξοπλιστικά που αγοράστηκαν στην περίοδο του κ.Σημίτη, έπρεπε να πληρωθούν από το 2005 και μετά. Αυτά είναι 8,6 δις» εξήγησε ο πρώην υπουργός Επικρατείας, περιγράφοντας πώς με ένα γραφειοκρατικό τερτίπι η κυβέρνηση Σημίτη μετέθετε ουσιαστικά οφειλές δισεκατομμυρίων στην κυβέρνηση Καραμανλή, κατηγορώντας την μάλιστα σήμερα ότι το έλλειμμα δημιουργήθηκε εξαιτίας της.

Στη συνέχεια απάντησε σε όσα είπε ο πρώην Πρωθυπουργός για την ανάπτυξη. «Το 2005 είχαμε 0,8% ανάπτυξη με μέσο όρο στην ΕΕ 2%. Το 2006 είχαμε 5,6% , πάλι με μ.ο το 2% στην ΕΕ και για την τελευταία χρονιά που μίλησε, το 2009, είχαμε -4,3% δηλαδή είχαμε ύφεση και όλη η Ευρώπη ήταν στο -4,5% που ξέχασε να το πει. Ενδεικτικά το 2009 η Γερμανία ήταν στο -5%».

Και επεσήμανε: «Ο κ.Σημίτης είχε τη δυνατότητα χθες να μιλήσει με τη γλώσσα της αλήθειας και δεν το επέτρεψε στον εαυτό του, γιατί ήθελε να αποκρύψει κάποια από τα στοιχεία που δεν τον συνέφεραν. Το χρέος της κυβέρνησης Καραμανλή είναι πολύ χαμηλότερο. Πάνω από το 80% του χρέους είναι αυτό το οποίο είχε μετατεθεί από άλλες κυβερνήσεις».

«Ο κ.Σημίτης ξέχασε να μας πει μια σειρά πραγμάτων. Όπως το ότι επί των ημερών του έγινε η μεγαλύτερη αναδιανομή πλούτου από τους πολλούς και φτωχούς στους λίγους και πλούσιους, -δηλαδή το Χρηματιστήριο-, με δική του προτροπή και των υπουργών του. Ξέχασε να μας πει ότι επί των ημερών του υπήρξαν υποθέσεις που οδηγήθηκαν στη Δικαιοσύνη και άνθρωποι που βρέθηκαν στη φυλακή. Αντιθέτως, επί των ημερών της κυβέρνησης Καραμανλή, υπήρχαν φούσκες για υποθέσεις» υπενθύμισε ο κ.Ρουσόπουλος.

Όσο για τον πρώην Πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή, επεσήμανε πως «μιλάει» με τα έργα του κάθε μέρα, αφού ο ίδιος ξεκίνησε το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, το Μουσείο της Ακρόπολης αλλά και το δαχτυλίδι του ΟΤΕ.

Για το Βατοπαίδι

«Προσωπικά θεωρώ ότι έχω δικαιωθεί από το 2010, γιατί τότε και αφού είχα περάσει από δύο εξεταστικές επιτροπές, -μία επί ΝΔ και μία επί ΠΑΣΟΚ-, αλλά και μία προανακριτική επιτροπή επί ΠΑΣΟΚ, δεν παραπέμφθηκα στο επόμενο βήμα, στο δικαστικό συμβούλιο με το ερώτημα να πάω στο ειδικό δικαστήριο» σημείωσε. Όπως εξήγησε δεν παραπέμφθηκε γιατί βουλευτές του ΚΚΕ , του ΣΥΡΙΖΑ, της ΔΗΜΑΡ, του ΛΑΟΣ και πάνω από 30 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ψήφισαν σε μυστική ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής ότι δεν υπήρχε κάτι μεμπτό εις βάρος του. Ο πρώην υπουργός Επικρατείας ισχυρίστηκε, μάλιστα, πως η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ ήθελε να μείνει το στίγμα σε κάποιους πολιτικούς.

«Το 2011, μόλις παραιτήθηκα από υπουργός, είχα προσφύγει στην Δικαιοσύνη, εναντίον συγκεκριμένου τηλεοπτικού σταθμού που ξεκίνησε αυτή την ιστορία και κάποιων δημοσιογράφων, οι οποίοι τελικά καταδικάστηκαν για τις συκοφαντίες που εξέπεμψαν εναντίον μου. Άρα είχα και μια δεύτερη δικαίωση. Ωστόσο, αυτό που έγινε την περασμένη εβδομάδα, έδωσε την ευκαιρία να γίνει ευρύτερα γνωστό στον κόσμο» κατέληξε.

Τέλος, επεσήμανε ότι «η χώρα χρειάζεται εκλογές… χθες», καθώς «η ανακολουθία λόγων και έργων είναι κάτι που έχει μπερδέψει πολύ τον κόσμο» αλλά ουσιαστικά επειδή «η κυβέρνηση αυτή απέδειξε ανικανότητα να χειριστεί μείζονα θέματα».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top