ΛΑΘΟΣ στο δημοσίευμα της Handelsblatt- Το πάγωμα των επιτοκίων έχει ήδη αποφασιστεί και γίνεται!

Τι μεταδίδει ο ανταποκριτής του STAR στις Βρυξέλλες, Θάνος Αθανασίου

Για το δημοσίευμα της Handelsblatt μίλησε ο ανταποκριτής του STAR στις Βρυξέλλες, Θάνος Αθανασίου, λέγοντας χαρακτηριστικά πως σε αυτό υπολογίζεται το κόστος της μετατροπής των επιτοκίων από κυμαινόμενα σε σταθερά. Όμως ο ίδιος επεσήμανε ένα «μεγάλο λάθος». Η  εφημερίδα επικαλείται εσωτερικό έγγραφο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με το οποίο ενδεχόμενο «πάγωμα» των επιτοκίων στα ελληνικά δάνεια θα μπορούσε να στοιχίσει στους δανειστές 120 δις ευρώ.

«Θεωρείται ότι χάνουν 120 δις, όμως οι Γερμανοί πολίτες δεν χάνουν ούτε ένα ευρώ. Αυτά δεν είναι γερμανικά δάνεια, είναι δάνεια του ESM. O ΕSM έχει κάνει τα κουμάντα του για να μην χάσει λεφτά. Ο ESM δεν χάνει ποτέ λεφτά» επεσήμανε και συνέχισε λέγοντας πως εδώ υπάρχει ένα μεγάλο λάθος.

«Η μετατροπή των επιτοκίων από κυμαινόμενα σε σταθερά, το πάγωμα δηλαδή των επιτοκίων έχει ήδη αποφασιστεί και έχει ήδη αρχίσει να γίνεται. Συνεπώς δεν τίθεται θέμα σταματήματος από τους Γερμανούς» είπε και εξήγησε:

«Είναι στο πλαίσιο προεκλογικής εκστρατείας, δεν μας ενδιαφέρει ποιος θέλει να χτυπήσει ποιόν μέσα στο γερμανικό πολιτικό σκηνικό».

Ο Θάνος Αθανασίου υπενθύμισε ότι αύριο είναι προγραμματισμένο το Euroworking Group, στο οποίο θα γίνει έλεγχος προόδου των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές, ενώ δεν απέκλεισε κι ένα έκτακτο Euroworking Group.

Δείτε όλα όσα είπε ο ανταποκριτής του STAR

 

 

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top