Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση ακολουθεί πολιτική καμένης γης - Εκλογές τώρα

«Η οικονομία συνεχίζει να πληρώνει το κόστος της διακυβέρνησης Τσίπρα»

«Η οικονομία συνεχίζει να πληρώνει το κόστος της διακυβέρνησης Τσίπρα, τις αυταπάτες και την ανικανότητα αυτών που πήραν με ψέματα την εξουσία, με ψέματα την ασκούν και με ψέματα προσπαθούν να κρατηθούν σε αυτήν» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξαπολύοντας σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση κατά την ομιλία του στην σύσκεψη των τομεαρχών του κόμματος.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ζήτησε εκ νέου εκλογές και κατήγγειλε την κυβέρνηση για θεσμική εκτροπή: «Ακολουθεί μία πολιτική καμένης γης στο δημόσιο διάλογο , στη ενημέρωση, στη δικαιοσύνη, στην οικονομία, στα θεσμικά υπηρετεί ένα οργανωμένο σχέδιο. Προς τι άραγε; Η δημοκρατία δεν ακυρώνεται στον πυρήνα της και οι εκλογές θα ακολουθήσουν ως κάθαρση. Ο λαός και η ιστορία δεν θα δείξουν καμία επιείκεια στη χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης».

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως έχει προκληθεί τεράστια ζημιά στην οικονομία που δύσκολα θα αντιμετωπιστεί, ενώ επιτέθηκε εκ νέου στην κυβέρνηση λέγοντας πως «καταπίνουν αυτά που βλάπτουν τη μεγάλη πλειονότητα των πολιτών και παριστάνουν ότι δίνουν μάχες για αυτά που αφορούν τις δικές τους ιδεοληψίες και τελικά τα δικά τους κολλήματα».

«Αν δεν κλείσει η αξιολόγηση οδηγούμαστε σε τραγικό αδιέξοδο με ανυπολόγιστες συνέπειες. Αν η οικονομία δεν αποκτήσει αναπτυξιακή δυναμική δεν θα βγούμε στις αγορές το 2018 και το τέταρτο μνημόνιο θα γίνει μονόδρομος. Γι αυτό και είναι επιτακτική ανάγκη για πολιτική αλλαγή» πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος αναφέρθηκε και στα εργασιακά: «Η κυβέρνηση έχει ήδη αποδεχθεί τη μείωση των συντάξεων. Μιλούν κάποιοι για εργασιακό μεσαίωνα και ξεχνούν ότι μεσαίωνας είναι αυτό που υπάρχει σήμερα στην αγορά εργασίας. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παριστάνει ότι αγωνίζεται για τις σχέσεις εργασίας, αλλά δεν νοιάζονται για τις θέσεις εργασίας που χάνονται. Ο ίδιος ο Γιούνκερ άδειασε τον κ. Τσίπρα παραδίδοντάς του μαθήματα και λέγοντας ότι εργασιακό κεκτημένο δεν υφίσταται».

Όσον αφορά το θέμα της ΔΕΗ, ο κ. Μητσοτάκης είπε πως η κυβέρνηση συμφώνησε με τους θεσμούς να μειωθεί το μερίδιο της ΔΕΗ στην αγορά από το 95% στο 50% και το έκαναν με μηδενικό αντάλλαγμα, ενώ υπογράμμισε πως «για τη διάλυση της ΔΕΗ η κυβέρνηση φέρει ακέραια την ευθύνη».

Ο πρόεδρος της ΝΔ έκλεισε την ομιλία του με ειδική αναφορά στην Δικαιοσύνη λέγοντας ότι «οι δικαστές καταγγέλλουν απόπειρες ελέγχου της Δικαιοσύνης». Επικαλέστηκε την ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων η οποία «εξέφρασε την ανησυχία τους για τις προσπάθειες αναχαίτισης του έργου των δικαστών με τη δημόσια στοχοποίηση και με αθέμιτες πιέσεις μέσω μιας δημοσιογραφίας που εξυπηρετεί πολιτικο-οικονομικά συμφέροντα».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top