Δραματική προειδοποίηση πως χάνεται ο στόχος της ανάπτυξης και πως οι μόνοι δρόμοι για την Ελλάδα θα είναι το τέταρτο μνημόνιο ή ηχρεοκοπία απηύθυνε Παναγιώτης Λιαργκόβας, ο οποίος βλέπει ύφεση στο πρώτο τρίμηνο του 2017 και εκτιμά ότι δεν θα υπάρχει έξοδος στις αγορές το 2018.

«Το πρώτο τρίμηνο δεν θα πάει καλά. Θα είναι ύφεση ή στο μηδέν. Κάπου εκεί θα βρίσκεται. Δεν θα έχουμε ανάπτυξη. Αυτό με τη σειρά του, επειδή είναι το πρώτο τρίμηνο, θα επηρεάσει και την όλη εξέλιξη του έτους» ανέφερε ο επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής μιλώντας στον Real FM.

«Το 2,7% αρχίζει να είναι δύσκολος στόχος, γιατί η κατανάλωση δεν θα αυξηθεί τόσο πολύ, οι επενδύσεις δεν θα αυξηθούν τόσο πολύ όσο έχουμε εκτιμήσει. Επομένως, θα πάμε σε κάτι λιγότερο, μέχρι 1%», είπε αναφορικά με την ανάπτυξη, προσθέτοντας πως «δεν θα δούμε κι άλλες προσδοκίες να υλοποιούνται με αποτέλεσμα ενδεχομένως, αν πάει έτσι το πράγμα, να χρειαστούν πρόσθετα μέτρα για να καλυφθεί αυτή η διαφορά από ό,τι έχει εκτιμηθεί».

Ο κ. Λιαργκόβας σημείωσε πως θα συμφωνούσε με τον κ. Χουλιαράκη πως είναι καλύτερα μια κακή συμφωνία από την παράταση της αβεβαιότητας, αν και υπογράμμισε πως «δεν θα έπρεπε να φτάσουμε εδώ».

«Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Δεν φαίνεται με βάση τα σημερινά δεδομένα να βγαίνουμε στις αγορές το ‘18, άρα ή θα παραταθεί το τρέχον μνημόνιο ή θα είναι ένα τέταρτο μνημόνιο ή χρεοκοπούμε» προειδοποίησε.

Tags: