Κόντρα Σπίρτζη-Στουρνάρα με φόντο το τραπεζικό σύστημα!

Πότε θα ξεκινήσει η εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου

Κόντρα Σπίρτζη-Στουρνάρα με φόντο το τραπεζικό σύστημα!

Tην αντίδραση του υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη  προκάλεσαν τα όσα είχε δηλώσει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή» περί ανεξαρτησίας του κεντρικού πιστωτικού ιδρύματος της χώρας απέναντι στην πολιτική εξουσία, με σκοπό να διασφαλίζει τη σταθερότητα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.

Ο Χρήστος Σπίρτζης σε συνέντευξη που έδωσε στην «Κυριακάτικη KONTRA NEWS», ανέφερε ότι δεν εμπιστεύεται τον κύριο Στουρνάρα και διαφωνεί πολιτικά με τις απόψεις που εξέφρασε περί έλλειψης σταθερότητας θεσμών, έλλειψης εμπιστοσύνης κι έλλειψης γενναιότητας του πολιτικού συστήματος να πει την αλήθεια στον κόσμο.

Με αφορμή την πρωτοβουλία του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος να στείλει το πόρισμα των ελεγκτών στον εισαγγελέα για την Τράπεζα Αττικής. ο υπουργός Υποδομών σχολίασε: «Θεωρώ ότι ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας έκανε το αυτονόητο ως όφειλε. Αυτό που μένει είναι να μας εξηγήσει γιατί τόσα χρόνια και μετά από τόσους ελέγχους δεν είχαν εντοπιστεί από την τράπεζα της Ελλάδος αυτά που εντοπίστηκαν σήμερα; Πρέπει επίσης να μας εξηγήσει αν οι διαπιστώσεις της ΤτΕ αφορούν μόνο την Τράπεζα Αττικής και τι θα πράξει με τις υπόλοιπες τράπεζες.»

Ο κύριος Σπίρτζης κάλεσε ακόμη τον κύριο Στουρνάρα  να ξεκαθαρίσει αν εμμένει στις απόψεις του για πώληση της Τράπεζας Αττικής σε ιδιώτες μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου.

Εξάλλου ο υπουργός δήλωσε ότι σύντομα θα εφαρμοστεί το ηλεκτρονικό εισιτήριο στα μέσα μεταφοράς σταθερής τροχιάς και πρόσθεσε πως σύντομα θα ξεκινήσει η φύλαξη των σταθμών του μετρό και του ΗΣΑΠ από τους αστυνομικούς. 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top