Να καταργηθούν οι παρελάσεις και η πρωινή προσευχή θέλει η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ

Τις χαρακτηρίζει «άκρως αναχρονιστικές» στο Κείμενο Θέσεων

Μπορεί χιλιάδες κόσμου να πήγαν  σήμερα στο Σύνταγμα για να δουν από κοντά τη μαθητική παρέλαση,  ανάμεσά τους πολλοί γονείς που εξέφρασαν την περηφάνια τους για την συμμετοχή των παιδιών τους, αλλά και…  τουρίστες που την παρακολούθησαν με ενδιαφέρον και δήλωσαν «τυχεροί», αλλά η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ έχει διαφορετική άποψη.   

Και μπορεί επίσης ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου να ήταν παρών στην παρέλαση και να δήλωσε για την ημέρα ότι «πρέπει να μας κάνει να σκεφτούμε όλους αυτούς που αγωνίστηκαν για περισσότερη ελευθερία και περισσότερη δημοκρατία», όμως η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ ονειρεύεται να…  αφανίσει την πρωινή προσευχή και τις παρελάσεις!  Τις χαρακτηρίζει μάλιστα «άκρως αναχρονιστικές» στο Κείμενο Θέσεων του Κεντρικού Συμβουλίου για την Παιδεία.  

«Πατρίδα χωρίς ιστορία δεν υπάρχει» και «δεν υπάρχει τίποτα αναχρονιστικό κι όποιος δεν θέλει ας μην συμμετέχει» σχολίασαν από την πλευρά τους πολίτες που παρακολούθησαν την παρέλαση στην κάμερα του Star.   

Αλλά σαν να μην έφταναν όλα αυτά,  28 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν σήμερα ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας με θέμα την κατάργηση του χαρακτηρισμού διαγωγής των μαθητών σε Γυμνάσια και Λύκεια. Το να αναγράφει πάνω το απολυτήριο «διαγωγή κοσμία ή επίμεμπτη»  υποστηρίζουν πως μπορεί να γίνει μέσο στιγματισμού και τρομοκράτησης των μαθητών.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top