Ένα καυτό δίμηνο έχει μπροστά  της  η ελληνική κυβέρνηση, με αξιολόγηση, τουρκικό δημοψήφισμα  και γαλλικές εκλογές.

Αναφορά στα εργασιακά ως αντίβαρο στην διαπραγμάτευση  θέλει να εξασφαλίσει , μεθαύριο στη  Σύνοδο της Ρώμης  ο Αλέξης Τσίπρας,  αλλά τελικά δεν σκοπεύει να βάλει βέτο,  μετά και την αντίδραση της Γερμανίας σε μια τέτοια προοπτική.

Μετά αρχίζει ο Γολγοθάς του Απριλίου. Στις 7 του μήνα στο eurogroup, θα πρέπει στην χειρότερη περίπτωση να καταγράφει ουσιαστική  πρόοδος στην αξιολόγηση.

Στις 16 Απρίλιου είναι το κρίσιμο δημοψήφισμα στην Τουρκία.

Αν κερδίσει ο Ερντογάν και η κατάσταση στην Τουρκία σταθεροποιηθεί τα πράγματα για εμάς ίσως να ειναι πιο διαχειρίσιμη. Αν χάσει όμως,  η κατάσταση θα ζορίσει καθώς ειναι πιθανό ο «Σουλτάνος» να ξεσπάσει στην Ελλάδα με αγκάθια τα ελληνοτουρκικά και το προσφυγικό. Η Αθήνα θα είναι ευάλωτη με την αξιολόγηση να έχει βαλτώσει.

22 και 23 Απριλίου το ΔΝΤ θα αποφασισει για την συμμέτοχη του ή όχι στο ελληνικό πρόγραμμα.

Την ίδια μέρα  οι Γάλλοι θα προσέρχονται στις κάλπες με αμφίρροπη τη μάχη μεταξυ  Λεπέν Μακρόν και Φιγιόν  και αχαρτογράφητα νερά,  αν τυχόν κέρδιζε η Λεπέν δυο εβδομάδες μετά, στον δεύτερο γύρο.

Το eurogroup της 22ας  Μαΐου  είναι το τελευταίο ορόσημο για να βγει λευκός καπνός,  αν η Αθήνα θέλει να προχωρήσει ομαλά η  εκταμίευση της δόσης κα να πληρωθούν τον Ιούλιο υποχρεώσεις ύψους 7,4 δις ευρώ.

Tags: