Γκάμπριελ: Λύση τον Απρίλιο- Καρφιά Τσίπρα για Ντάισελμπλουμ!

"Ρατσιστικά συνθήματα δυστυχώς ακούγονται από επίσημα χείλη"

Γκάμπριελ: Λύση τον Απρίλιο- Καρφιά Τσίπρα για Ντάισελμπλουμ!

«Δεν θέλουμε να έχουμε μια ιστορία χωρίς τέλος. Πρέπει να δουλέψουμε όλοι, ώστε τον Απρίλιο να φτάσουμε σε λύση. Αυτό που μένει μπροστά είναι δύσκολες αποφάσεις» δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ από το Μέγαρο Μαξίμου όπου είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Από την πλευρά του, ο κ. Τσίπρας έκανε έμμεση αναφορά στις δηλώσεις του προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, κάνοντας λόγο για «ρατσιστικά συνθήματα που δυστυχώς ακούγονται και από επίσημα χείλη».

«Το δίλημμα είναι σαφές, ή θα επανακτήσουμε το κοινωνικό συμβόλαιο και το κοινωνικό κεκτημένο ή θα παραμείνουμε σε ρατσιστικά συνθήματα που δυστυχώς ακούγονται και από επίσημα χείλη. Η Ελλάδα επιλέγει την πρώτη κατηγορία, και είναι αποφασισμένη να δουλέψει γι’ αυτό» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Γκάμπριελ μάλιστα είπε ότι όταν πριν από μερικά χρόνια η Γερμανία προχώρησε σε μεταρρυθμίσεις, όχι βέβαια αυτού του μεγέθους, είχε προκληθεί δυσαρέσκεια στους πολίτες. "Θα έλεγα όμως ότι σε σύγκριση με την Ελλάδα οι δικές μας ήταν ένα αεράκι"

Ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ ανέφερε ότι συμφωνεί με όσα είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Δεν πρέπει να διαιρεθεί η ΕΕ, πρέπει να μείνει ενωμένη. Γιατί ακόμα και η Γερμανία που έχει δυνατή φωνή δεν θα ακούγεται και δεν θα μπορεί να αντιμετωπίσει οικονομίες, όπως η Κίνα, οι ΗΠΑ και η Ρωσία».

Εάν υπάρξει διαίρεση Βορρά – Νότου δεν θα παίζει κανένα ρόλο η Ευρώπη, υπογράμμισε ο κ. Γκάμπριελ.

Υποδεχόμενος τον Γερμανό ΥΠΕΞ, ο κ. Τσίπρας εξέφρασε επίσης την αλληλεγγύη του στον βρετανικό λαό για την επίθεση. «Εκφράζουμε ακόμα, την αλληλεγγύη μας στον βρετανικό λαό, για την τυφλή επίθεση σήμερα στο κέντρο του Λονδίνου» έγραψε και στο Twitter ο πρωθυπουργός.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top