Στην αντεπίθεση πρώην υπουργοί της κυβέρνησης Καραμανλή μετά την αθωωτική απόφαση για την υπόθεση του Βατοπαιδίου

Κατηγορούν τον Γιώργο Παπανδρέου ότι έστησε μια σκευωρία για να κερδίσει τις εκλογές του 2009

Πρώην στελέχη της κυβέρνησης Καραμανλή μετά την απόφαση για το Βατοπαίδι,  περνούν στην αντεπίθεση και κατηγορούν τον Γιώργο Παπανδρέου ότι έστησε μια σκευωρία για να κερδίσει τις εκλογές του 2009.

Με 24ωρη καθυστέρηση αντέδρασε πάντως ο ΣΥΡΙΖΑ δίνοντας εικόνα σύγχυσης. «Η αθώωση από το δικαστήριο των κατηγορουμένων (μη πολιτικών προσώπων) για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας για την υπόθεση Βατοπεδίου δεν μπορεί να παραγράψει τις πολιτικές ευθύνες της Νέας Δημοκρατίας για το συγκεκριμένο σκάνδαλο» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το Μέγαρο Μαξίμου πάντως δια του  κυβερνητικού εκπροσώπου  απέφυγε να αμφισβητήσει την απόφαση.  «Ανεξαρτήτως ορθότητας η απόφαση δεν μπορεί παρά να είναι δεσμευτική» δήλωσεο κ. Τζανακόπουλος.   

Ο ΣΥΡΙΖΑ  μαζί με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και των υπολοίπων κομμάτων είχαν δικαιώσει τον Θόδωρο Ρουσόπουλο στην Βουλή, απορρίπτοντας την παραπομπή του στην προανακριτική που είχε ζητήσει το ίδιο το ΠΑΣΟΚ.

Με αφορμή την αθωωτική απόφαση για την υπόθεση του βατοπεδίου ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος στην εφημερίδα Ελευθερία του Τύπου υποστηρίζει ότι η κριτική που δέχεται ο Τσίπρας μοιάζει με την κριτική που δεχόταν ο Κώστας Καραμανλής ως λαοπρόβλητος ηγέτης.

«Έχω πει πολλές φορές ότι τους λαοπρόβλητους ηγέτες τους τα ντόπια και ξένα συμφέροντα οι νταβατζήδες της διαπλοκής, οι λακέδες και τα γιουσουφάκια της ενημέρωσης προσπαθούν να εξουδετερώσουν με κάθε τρόπο. Αυτό συνέβη με τον Κώστα Καραμανλή αυτό συμβαίνει και σήμερα με τον Αλέξη Τσίπρα» δήλωσε.  

Πρώην υπουργοί της κυβέρνησης Καραμανλή που είχαν μπει τότε στο στόχαστρο της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, κατηγορούν ως ενορχηστρωτή της σκευωρίας τον Γιώργο Παπανδρέου.

Όπως ο Πέτρος Δούκας, ο οποίος δήλωσε στον Real Fm:

«Ποιος ήταν αρχηγός τότε; Δεν το έκανε η καθαρίστρια. Αυτή η ομάδα που ήταν τότε επικεφαλής της αντιπολίτευσης, αυτή το έστησε όλο».

Δήλωσε για το ζήτημα έκανε στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ και ο πρώην υπουργός  Θοδωρής Ρουσόπουλος. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top