Κάτια Μακρή: «Σε ρόλο τζιχαντιστή ο Ερντογάν- Η Αθήνα ζήτησε αυξημένες περιπολίες από το ΝΑΤΟ»

«Ποιος κάνει μαθήματα Δημοκρατίας; Ο ίδιος άνθρωπος που όποιος λέει "όχι" στο δημοψήφισμα, τον χώνει στη φυλακή»

Το παραλήρημα του Τούρκου Προέδρου, Ταγίπ Ερνογάν, ο οποίος έχει υιοθετήσει ρόλο τζιχαντιστή, σχολίασε η Κάτια Μακρή, στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR, με τη Μάρα Ζαχαρέα.

«Πραγματικά μόνο οι τζιχαντιστές μέχρι τώρα, με αυτά τα φρικιαστικά βιντεάκια τα οποία αναρτούν κάθε λίγο και λιγάκι στο διαδίκτυο, απειλούσαν την Ευρώπη ότι “δεν θα μπορούσατε να περπατήσετε ελεύθερα”, “θα νιώθετε τον τρόμο”… να που το κάνουν και “Πρόεδροι Δημοκρατιών”. Kαι το κάνει και ο Ερντογάν, αφήνοντας στην άκρη, κάθε πρόσχημα για το τι έχει στο μυαλό του» παρατήρησε η δημοσιογράφος.

Η Κάτια Μακρή αναφέρθηκε και στα «μαθήματα Δημοκρατίας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» που κάνει ο Τούρκος Πρόεδρος στην Ευρώπη, μέσα σε όλα τ’ άλλα. Και σημειώνει: «Ποιος; Ο ίδιος άνθρωπος που όποιος λέει «όχι» στο δημοψήφισμα, τον χώνει στη φυλακή. Μια ολόκληρη χώρα την έχει μετατρέψει σε ενός ανδρός Αρχή».

Η δημοσιογράφος επισημαίνει βέβαια, πως κανείς δεν ξέρει τι θα κάνει μέχρι τέλους ο Ερντογάν. «Οι Times του Λονδίνου γράφουν σήμερα ότι ο Ερντογάν απειλεί την Ευρώπη με χάος μέχρι το καλοκαίρι… με μοχλό του το προσφυγικό».

Ο κίνδυνος να γεμίσει την Ελλάδα και την Ευρώπη με πρόσφυγες, ανησυχεί και τη δική μας κυβέρνηση, ακόμη κι αν δεν το ομολογεί. Σύμφωνα με τις πληροφορίες της Κάτιας Μακρή, η Ελλάδα έχει ήδη απευθυνθεί στο ΝΑΤΟ, ζητώντας την εντατικοποίηση των περιπολιών στο Αιγαίο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top