Συνεχίζεται η «θύελλα» για τον Σόιμπλε και τις «παραινέσεις» του προς τη ΝΔ

«Πρόβλημα της ΝΔ και του ΔΝΤ» χαρακτηρίζει πιθανό αίτημα αυξημένης πλειοψηφίας η κυβέρνηση

Συνεχίζεται η «θύελλα»  για τον υπουργό Οικονομικών Βόλγφκανγκ Σόιμπλε ο οποίος βρίσκεται στο επίκεντρο  πολιτικής αντιπαράθεσης στην Ελλάδα, μετά το αίτημά του να υπάρξει διατύπωση σε ενδεχόμενη συμφωνία που θα δεσμεύει με την εφαρμογή των μέτρων και την επόμενη κυβέρνηση της χώρας, ακόμη κι αν ως αντιπολίτευση διαφωνούσε με αυτά. 

«Η αντιπολίτευση φυσικά τώρα λέει “είμαστε εναντίον”, αλλά θα βρούμε κάποια διατύπωση για να έχει υπόσταση η νομοθέτηση των μέτρων, ανεξάρτητα από τις εκλογές και την έκβασή τους. Αυτό έγινε και σε άλλες χώρες και παλιότερα στην Ελλάδα» τόνισε ο Σόιμπλε, «ανάβοντας φωτιές» μεταξύ Μεγάρου Μαξίμου και ΝΔ χθες το βράδυ.  

«Το πρόβλημα, σε κάθε περίπτωση, εφόσον το ΔΝΤ θέλει να κάνει μία τέτοιου είδους έγκληση ή πρόκληση στη ΝΔ, το έχει η ΝΔ. Δεν μπορεί, όμως, σε καμία περίπτωση, να τεθεί ως προαπαιτούμενο για την ολοκλήρωση της συμφωνίας» σχολίασε σήμερα, μεταξύ άλλων,  για το ενδεχόμενο να τεθεί όρος να ψηφίσει και η αξιωματική αντιπολίτευση τα μέτρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Το τι θα ζητήσει το ΔΝΤ από τη Ν.Δ. είναι ζήτημα του ΔΝΤ και της Ν.Δ. και δεν έχει απολύτως καμία νομική συνέπεια» τόνισε επίσης.

 Νωρίτερα το ΔΝΤ είχε διαψεύσει δηλώσεις του Γάλλου Υπουργού Οικονομικών Μισέλ Σαπέν  ότι ζητά να ψηφιστούν τα μέτρα και απο την αξιωματική αντιπολίτευση.

Η ΝΔ πάντως εξακολουθεί να διαμηνύει σε κάθε κατεύθυνση ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει τα  μέτρα, από όποιον και να της ζητηθεί κάτι τέτοιο.   

Κατηγορηματικός ήταν ο Β. Κικίλιας στην εκπομπή της Π. Τσαπανίδου στο STAR  ότι «η ΝΔ δεν πρόκειται να ψηφίσει δημοσιονομικά μέτρα- αντίμετρα», ενώ ο αντιπρόεδρος του κόμματος Α. Γεωργιάδης υπαινίχθηκε μιλώντας στην ΕΡΤ ενδεχόμενη «συνεννόηση» μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών να ασκηθεί πίεση στην αξιωματική αντιπολίτευση  να ψηφίσει τα μέτρα, υπενθυμίζοντας και τις σχετικές δηλώσεις του Ν. Φίλη.         

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών  «άναψε νέες φωτιές» από την πλευρά του σήμερα καθώς δήλωσε ότι «εκτιμά την εργασία του πρόεδρου του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ», όπως δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου του, παρά την «θύελλα» που έχει ξεσπάσει για τα απαξιωτικά σχόλια που  φέρεται να έκανε για τις χώρες της νότιας Ευρώπης.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top