ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ για το Βατοπαίδι - Τι «ξεχνούν» κάποιοι ότι έγινε από το 2008 και μετά

Εξονυχιστική η δικαστική έρευνα, με δύο εξεταστικές επιτροπές και μία προανακριτική

«Ιστορική» χαρακτήρισε την δικαστική απόφαση για την υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου, η οποία «δηλητηρίασε» την πολιτική ζωή της χώρας επί χρόνια και έγινε αιτία να σπιλωθούν  - άδικα  όπως  αποδείχθηκε - υπολήψεις,  ο πολιτικός  συντάκτης του Star Πέτρος Μποτσαράκος, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με την Μάρα Ζαχαρέα.         

«Επειδή πολλοί έχουν ακόμη στρεβλή εντύπωση για το τι συνέβη με το Bατοπαίδι και πολλές φορές μπορεί ένα ψέμα να αφήνει εντυπώσεις κόντρα στην αλήθεια και την απόδειξη της, κι επειδή είδα ότι το ΠΑΣΟΚ που το 2009 εκμεταλλεύθηκε πολιτικά την υπόθεση σήμερα λέει πως δεν κρίθηκε πολιτικά, ας δούμε τι έχει γίνει από το 2009 μέχρι σήμερα» ανέφερε ο δημοσιογράφος του Star.    

Όπως υπενθύμισε:

-Συστάθηκαν δύο εξεταστικές επιτροπές στη Βουλή (επί κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αντίστοιχα) και μία προανακριτική επιτροπή (επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ).    

-Το 2010 το ΠΑΣΟΚ  πρότεινε την σύσταση  προανακριτικής επιτροπής, αλλά δεν παρέπεμψε  Θ. Ρουσόπουλο και Γ. Βουλγαράκη.  

-Υπήρξε δικαίωση του Θ. Ρουσόπουλου στη Βουλή, καθώς δεν ψήφισαν υπέρ της παραπομπής του οι βουλευτές της ΝΔ,  30 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, όπως επίσης οι βουλευτές  ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΔΗΜΑΡ, ΛΑΟΣ και ανεξάρτητοι βουλευτές.

-Ο πρώην υπουργός Αλέξανδρος Κοντός, ζήτησε την σύσταση ειδικής επιτροπής διερεύνησης για το πρόσωπό του,  αλλά ο τότε πρόεδρος της Βουλής (προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ) Φίλιππος  Πετσάλνικος, δεν ανέλαβε  καμιά πρωτοβουλία.

-250 μάρτυρες κατέθεσαν στη Βουλή και τα δικαστήρια. Για τις ανταλλαγές ακινήτων του δημοσίου με εκτάσεις της Λίμνης Βιστωνίδας της Μονής Βατοπεδίου, αξίζει να σημειωθεί ότι η Μονή του Αγίου Όρους είναι  Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου και συνεπώς οι ανταλλαγές έγιναν ουσιαστικά μεταξύ του Δημοσίου.

- Από την δικαστική έρευνα και τις καταθέσεις προέκυψε ότι δεν υπήρξε δόλος ή  ζημία του Δημοσίου,  αλλά ούτε και συναλλαγές με πολιτικά πρόσωπα.  

Κατέληξε στο σχόλιό του ο Π. Μποτσαράκος:  

«Έχουμε λοιπόν μια ιστορική δικαστική απόφαση, με την οποία καταρρέει παταγωδώς  μια στημένη υπόθεση, που είχε στόχο να ρίξει τον Καραμανλή, χτυπώντας τους συνεργάτες του. Δεν ξέρω αν θα ζητήσουν συγνώμη όσοι σπιλώθηκαν ή αδικήθηκαν. Δεν ξέρω αν όσοι εξαπέλυσαν άδικες κατηγορίες θα πληρώσουν κάποιο τίμημα. Ελπίζω τουλάχιστον να είναι ένα δίδαγμα για το πολιτικό σύστημα, τα μέσα ενημέρωσης αλλά και τους ψηφοφόρους».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top