Στις Βρυξέλλες και ο Σταθάκης για την διαπραγμάτευση!

Αυξάνεται ο αριθμός των Ελλήνων υπουργών στη βελγική πρωτεύουσα

Στις Βρυξέλλες και ο Σταθάκης για την διαπραγμάτευση!

Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει ο υπουργός  Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης,  προκειμένου να συμμετάσχει στην διαπραγμάτευση με τους δανειστές για την ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης, μετά τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο,  τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών  Γιώργο Χουλιαράκη και την υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.         

Ο κ. Σταθάκης βρισκόταν ήδη  στο Βερολίνο, όπου συμμετείχε στο συνέδριο Berlin Energy Transition Dialogue 2017, που διοργανώνει η γερμανική κυβέρνηση.

Σε χθεσινή ομιλία του παρουσίασε τη στρατηγική της κυβέρνησης για την μετάβαση σε νέο ενεργειακό μείγμα, που είναι η ενίσχυση της συμμετοχής των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας με παράλληλη διασφάλιση της ενεργειακής ασφάλειας και ενίσχυση του ανταγωνισμού προς όφελος του τελικού καταναλωτή.

Ο υπουργός αναφέρθηκε και στα νησιά, όπου  η κυβέρνηση βρίσκεται σε συνεννόηση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για α υιοθετηθεί ένα νέο ενεργειακό μοντέλο, με την ολοκλήρωση των διασυνδετήριων αγωγών και την εγκατάσταση αυτόνομων συστημάτων φιλικών προς το περιβάλλον.

Η πρωτοβουλία «Ενεργειακά νησιά» θα δρομολογηθεί επί προεδρίας της Μάλτας, και το πρώτο φόρουμ θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο στην Κρήτη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top