Ο Φίλης φέρεται να πρότεινε στον Τσίπρα «εκλογές»... για να σωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ- Ανακοίνωση διάψευσης από τον πρώην υπουργό

"Να μην χρεωθούμε ένα επώδυνο πακέτο μέτρων" φέρεται να διαμήνυσε, σύμφωνα με δημοσίευμα

Ο Φίλης φέρεται να πρότεινε στον Τσίπρα «εκλογές»... για να σωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ- Ανακοίνωση διάψευσης από τον πρώην υπουργό

Τη λύση της ηρωικής απόδρασης του ΣΥΡΙΖΑ από την εξουσία προκειμένου να μη χρεωθεί το κόστος μιας επώδυνης συμφωνίας με τους δανειστές, η οποία θα αποδυναμώσει θεαματικά την εκλογική απήχηση του κόμματος στην κοινωνία, εισηγούνται κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης και του κόμματος στον Πρωθυπουργό, σύμφωνα με την «Ελευθερία του Τύπου».

Τα ελάχιστα περιθώρια που υπάρχουν για υποχώρηση των ξένων από τις σκληρές απαιτήσεις που προβάλλουν για να ολοκληρωθεί η συμφωνία επαναφέρουν στο προσκήνιο τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών, με τη διαφορά όμως ότι αυτή τη φορά η προσφυγή στις κάλπες προτείνεται ως «αναγκαίο κακό» από κορυφαία στελέχη του κόμματος.

Αυτή την άποψη δηλαδή ότι είναι προτιμότερη η προσφυγή στις κάλπες από τη σύναψη μιας νέας «εξευτελιστικής συμφωνίας» με τους δανειστές ασπάζεται και ο πρώην υπουργός Παιδείας. Ο Νίκος Φίλης φέρεται να έχει διαμηνύσει στον Πρωθυπουργό ότι ο ίδιος «δεν πρόκειται να ψηφίσει ούτε τη μείωση του αφορολόγητου, ούτε περικοπές σε συντάξεις, ούτε μαζικές απολύσεις».

Προ ολίγων ημερών ο Πάνος Σκουρλέτης εξέφρασε την άποψη του λέγοντας ότι τα μέτρα καλό θα ήταν να ψηφιστούν με αυξημένη πλειοψηφία, προειδοποιώντας έτσι τον Πρωθυπουργό για εναλλακτικές κινήσεις, ώστε να αποφευχθεί εκλογική χρεοκοπία.

Για την πολιτική φθορά που θα υποστεί ο ΣΥΡΙΖΑ αν νομοθετήσει μονομερώς το πακέτο μέτρων που ζητούν οι δανειστές έχει κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου και ο υπουργός Επικρατείας, Χρήστος Βερναρδάκης. 

Ο Φίλης διαψεύδει το δημοσίευμα

Ανακοίνωση με την οποία διαψεύδει κατηγορηματικά δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθερία του Τύπου» που τον εμφανίζει να ζητά εκλογές εξέδωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης.

«Η κυβέρνηση συνεχίζει τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές προκειμένου να επιτύχει την καλύτερη δυνατή συμφωνία προς όφελος των Ελλήνων πολιτών και ιδιαίτερα εκείνων που έχουν πληγεί σκληρά από την κρίση. Βιάζονται λοιπόν όσοι κατασκευάζουν σενάρια εκλογών.

Οι εξελίξεις θα συζητηθούν στην ώρα τους, στα αρμόδια όργανα του ΣΥΡΙΖΑ, όπου με κοινή αγωνία και ευθύνη για την πατρίδα και τους πολίτες θα ληφθούν οι αποφάσεις. Για το λόγο αυτό, δεν έχω κάνει καμιά δήλωση υπέρ της άμεσης διενέργειας εκλογών σε κανένα μέσο ενημέρωσης, όπως τεχνηέντως με εμφανίζει το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ» σημειώθηκε χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top