Σε πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής που θα διερευνήσει πιθανά σκάνδαλα στο χώρο της υγείας προχωρά η κυβέρνηση. 

Την είδηση βόμβα έριξε το πρωί στη Βουλή ο πρωθυπουργός: «Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του. και τα χαμογελάκια και τις μαγκιές όχι στα τηλεπαράθυρα. Εδώ δημόσια. Και κάποιοι μπορεί να χάσουν και τα χαμόγελά τους».

«Κάθε φορά που βρίσκονται σε αδιέξοδο στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές, εξαγγέλλουν και μια εξεταστική επιτροπή όπως σήμερα για την υγεία. Η θέση μας είναι κρυστάλλινη: Διαφάνεια για όλα, διαφάνεια παντού και για τα πάντα» απάντησε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στις υποθέσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ, της Novartis και του Ερρίκος Ντυνάν προκαλώντας την αντίδραση της αντιπολίτευσης. 

«"Ναι" αλλά να διερευνηθεί και η περίοδος ΣΥΡΙΖΑ» απάντησαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι.

Ο πρωθυπουργός τα έβαλε και με τους συνδικαλιστές των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία τους οποίους χαρακτήρισε «καρεκλοκένταυρους». 

«Ο πολιτικαντισμός του κ. Τσίπρα και του κ. Πολάκη δεν έχουν όρια. Βρίζουν την ΠΟΕΔΗΝ, ζητάνε τα ρέστα από τους ασθενείς αντί να ζητάνε ταπεινά συγνώμη για την ταλαιπωρία που υφίστανται» απάντησε ο πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος.

Tags: