Ζήσε... Μάη μου για την διαπραγμάτευση με αναβολή στην αναβολή!

Η φημολογία για εκλογές και οι κατηγορηματικές διαψεύσεις

Βόμβα από τις Βρυξέλλες για διαπραγματεύσεις μέχρι τον  Μάιο βλέπει κοινοτικός αξιωματούχος την ώρα που ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έλεγε ότι στόχος της Αθήνας είναι να κλείσει η συμφωνία μέχρι τις 7 Απριλίου.

Όπως έγραψε νωρίτερα το star.gr και μετέδωσε ο Θάνος Αθανασίου από τις Βρυξέλλες,  σύμφωνα με κοινοτικό αξιωματούχο, αξιολόγηση χωρίς τις μεταρρυθμίσεις στα εργασιακά δεν μπορεί να κλείσει.

Μέχρι χθες η κυβέρνηση έλεγε ότι διεκδικεί να μειωθούν τα πλεονάσματα κάτω απο 3,5% , σήμερα όμως ο Υπουργός Οικονομικών ειρωνεύτηκε τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που έβαλαν το θέμα στο τραπέζι.

Η αβεβαιότητα στις διαπραγματεύσεις προκάλεσε όργιο φημολογίας για εκλογές και διάψευση από το Μέγαρο Μαξίμου.     

Στο ερώτημα του Star πάντως, «τελικά οι εκλογές πότε θα γίνουν;»,  η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης  Όλγα Γεροβασίλη απάντησε ότι  «το πρώτο καθοριστικό βήμα είναι η ολοκλήρωση στο τέλος του ‘ 18 της συμφωνίας την οποία υλοποιούμε» και ότι μέχρι τότε «προφανώς  δεν υπάρχουν εκλογές».

«Εν πάση περιπτώσει εκλογές θα γίνουν τον Σεπτέμβρη του ‘19» ισχυρίστηκε και ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς.   

Το Μαξίμου θέλει να κλείσει τη συζήτηση και για διευρυμένη πλειοψηφία για την υπερψήφιση των μέτρων, εκτιμώντας ότι τροφοδοτεί σενάρια εκλογών.

«Η κοινοβουλευτική πλειοψηφία είναι αρραγής... Δεν υπάρχει ανάγκη διαμόρφωσης ευρυτάτων συναινέσεων δια της ψήφου» διαμήνυσε και ο πρόεδρος  της Βουλής Νίκος Βούτσης.   

Όσο για το δάνειο απο την Παγκόσμια Τράπεζα, πάγωσε κι αυτό,  γιατι δεν εξασφαλίστηκε να μην υπολογιστεί στο χρέος.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top