Κ. Μακρή: Τι να το κάνεις το πλεόνασμα όταν λιποθυμούν από παιδιά από την πείνα;

Η κυβέρνηση βρήκε μόνο 800.000 ευρώ για να λύσει το πρόβλημα του υποσιτισμού στα σχολεία

Την απίστευτη είδηση ότι μια μαθήτρια λιποθύμησε στο σχολείο επειδή είχε να φάει τρεις ημέρες, σχολίασε η Κάτια Μακρή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με την Μάρα  Ζαχαρέα.       

«Δεν ξέρω πώς μπορεί κανείς να μην κλονιστεί ακούγοντας αυτήν  την είδηση ότι ένα κοριτσάκι λιποθύμησε απο την πείνα στο σχολείο. Και δεν ειναι βεβαία η πρώτη φορά. Όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης είχαμε κρούσματα και καμια κυβέρνηση δεν έδειξε την ευαισθησία που έπρεπε. Ούτε οι προηγούμενες που κάνανε αποσπασματικές ενέργειες, δυστυχώς όμως ούτε αυτή» τόνισε.

Η σχολιάστρια του Star υπενθύμισε  ότι η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου «είχε εξαγγείλει με καμάρι ότι με 25 εκατομμύρια ευρώ θα μπορούσαν να δώσουν σε όλα τα σχολεία γεύματα για τους μαθητές», για να ανακουφιστεί κάπως το πρόβλημα.

«Τελικά βρήκαν μόνο 800.000 ευρώ για 10.000 μαθητές και για ένα τρίμηνο. Κι αυτό ακόμη δεν ξέρω αν εχει καν ξεκινήσει, από τον  Φεβρουάριο που ψηφίστηκε» πρόσθεσε.  

«Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση χαίρεται με το πλεόνασμα που ειναι κοντά στα 4 δισ.  ευρώ. Μα όταν δεν μπορείς να δημιουργήσεις έναν στοιχειώδη δίχτυ προστασίας τόσο φτωχών ανθρώπων, τι να το κάνεις το πλεόνασμα; Είναι αυτό που λένε ευημερούν οι αριθμοί αλλά δυστυχούν οι άνθρωποι» σχολίασε τέλος η Κάτια Μακρή.   

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top