«Τι πετάγεσαι; Βλέπεις να χρειάζεται… πατερίτσες;»: Σκληρή κόντρα Χατζηδάκη-Σπίρτζη στη Βουλή με γκεστ σταρ… τον Πολάκη!

Για τον ΟΑΣΑ και τα ελλείμματα

«Τι πετάγεσαι; Βλέπεις να χρειάζεται… πατερίτσες;»: Σκληρή κόντρα Χατζηδάκη-Σπίρτζη στη Βουλή με γκεστ σταρ… τον Πολάκη!

Σκληρή κόντρα στη Βουλή για τα ελλείμματα στον ΟΑΣΑ είχαν ο Κωστής Χατζηδάκης και ο Χρήστος Σπίρτζης.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ σε επίκαιρη ερώτησή του είπε πως το 2014 ο ΟΑΣΑ είχε πλεόνασμα 4 εκατ. ευρώ, ενώ το 2015 έκλεισε με έλλειμμα 28 εκατ. ευρώ, δηλαδή με πτώση 37% στα έσοδα.

«Αυτό γιατί κάνατε κουβαρντιλίκια με το δημοψήφισμα, τη δωρεάν μετακίνηση, διαπομπεύτηκαν ελεγκτές και χαλάρωσαν οι έλεγχοι» είπε ο κ. Χατζηδάκης, τονίζοντας πως αυξάνεται ο λογαριασμός και «πληρώνεται από Έλληνες φορολογούμενους».

Ο κ. Σπίρτζης, παίρνοντας το λόγο, έκανε λόγο για «προβοκατόρικη τοποθέτηση» του κ. Χατζηδάκη, ενώ κατηγόρησε την προηγούμενη κυβέρνηση ότι άφησε έλλειμμα 86 εκατ. ευρώ στις αστικές συγκοινωνίες και συνολικά «σωρευμένα χρέη προς τρίτους ύψους 190 εκατ. ευρώ».

«Όλα έγιναν, λέτε, για τα κουβαρντιλίκια το καλοκαίρι του 2015 με τις δωρεάν μετακινήσεις. Δέκα εκατομμύρια ευρώ κόστισε αυτό. Με το όργιο που γινόταν είναι σταγόνα στον ωκεανό. Δεν τα έβαλε κανείς στην τσέπη του, οι πολίτες μετακινούνταν ελεύθερα» είπε ο κ. Σπίρτζης, κατηγορώντας την προηγούμενη κυβέρνηση για κομματικές τοποθετήσεις στις ηγεσίες των αστικών συγκοινωνιών.

«Ο κ. Σπίρτζης κατήγγειλε 3 διευθύνοντες συμβούλους αλλά έναν χρόνο τους είχε κρατήσει. Ποιος τον ανάγκασε; Εγώ;» είπε κ. Χατζηδάκης, με τον Παύλο Πολάκη να επιχειρεί να παρέμβει ως γκεστ σταρ και τον αντιπρόεδρο της ΝΔ να τον ρωτάει... γιατί πετάγεται και να του λέει: «Μπορεί και μόνος του, δεν χρειάζεται πατερίτσες»!

Ο κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε και στις καταγγελίες του κ. Σπίρτζη για λεωφορεία που χρησιμοποιούνται εδώ και 10 χρόνια αλλά δεν έχουν παραληφθεί επίσημα: «Ξεχνάτε ότι είστε στην καρέκλα 2 χρόνια; Πόσα θέλετε για να μας τρελάνετε; Που θα φτάσετε με τον πολιτικό σουρεαλισμό;».

Παίρνοντας εκ νέου το λόγο, ο κ. Σπίρτζης είπε πως δεν είναι 2 χρόνια στη θέση του υπουργού Υποδομών και πρόσθεσεμε αιχμές πως «αν φύγω αύριο ο λαός δεν θα με θυμάτα για την πώληση της Ολυμπιακής αλλά για έργα που σερνόντουσαν και επανεκκινήθηκαν».

Η… ξιφομαχία των δυο τους συνεχίστηκε, με τον κ. Πολάκη να παρεμβαίνει εκ νέου με χειρονομίες προς τον κ. Χατζηδάκη και τον κ. Σπίρτζη να φωνάζει πως «ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι σε αυτά τα έδρανα και το 2020».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top