Κ. Μακρή: Το απίστευτο μπάχαλο με τον ΕΝΦΙΑ που εξελίσσεται σε πολιτικό Βατερλό

Το απόλυτο χάος επικρατεί με τις εισφορές δύο μέρες πριν λήξει η παράταση στην προθεσμία πληρωμής

 «Θολό» είναι ακόμη και σήμερα το τοπίο για τους εργαζόμενους με μπλοκάκια, 48 μόλις ώρες πριν εκπνεύσει η προθεσμία,  όπως σχολίασε η Κάτια Μακρή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με την Μάρα Ζαχαρέα.    

Η σχολιάστρια του Star χαρακτήρισε «τεράστιο  πολιτικό και εισπρακτικό Βατερλό» τον   ΕΦΚΑ, το οποίο μάλιστα συμβαίνει μετά τα όσα είδαν το φως το προηγούμενο διάστημα για τις τεράστιες ουρές, τα λάθη και τις υπερβολικές επιβαρύνσεις.  

Όπως τόνισε η Κ. Μακρή, αποκαλύφθηκε σήμερα ότι  91.000  μισθωτοί με μπλοκάκι «αγνοούνται» και δεν έχουν πληρωθεί οι  ασφαλιστικές εισφορές. Πρόκειται για ανθρώπους που  δεν πληρώνονται από τους εργοδότες καθώς δεν ξέρουν τι πρέπει να τους πληρώσουν  ή  παίρνουν έναντι χωρίς παραστατικά. «Μιλάμε για ανθρώπους που δεν έχουν ούτε μία αυτή τη στιγμή στην τσέπη μόνο και μόνο γιατί το θέλει ο ΕΦΚΑ και δεν τους αναρτά τις εισφορές»  τόνισε χαρακτηριστικά.    

Ακόμη πιο σημαντικό είναι, όπως πρόσθεσε η σχολιάστρια του Star,  ότι  σε χιλιάδες επιχειρήσεις σε όλη την χώρα δεν έχουν δώσει ακόμη  κωδικούς για να πληρώσουν τις εισφορές και δεν ξέρουν μέχρι μεθαύριο – που λήγει η προθεσμία -   τι εισφορές να βάλουν και σε ποιους κωδικούς!     

«Δηλαδή συζητάμε για το απόλυτο μπάχαλο και ενώ η μη καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών είναι ποινικό αδίκημα» επισήμανε η Κ. Μακρή.      

Όπως πρόσθεσε  στο σχόλιό της,  μπορεί το λογικό είναι να δοθεί παράταση, όμως ενώ λήγει η προθεσμία σε 48 ώρες, «κανείς δεν ξέρει τίποτα» και το πιθανότερο είναι η παράταση να πάει Σεπτέμβριο,  την ίδια ώρα που ο αρμόδιος  υφυπουργός κ. Πετρόπουλος πανηγυρίζει για το πόσο καλή μεταρρύθμιση ήταν ο ΕΝΦΙΑ!

«Ας καθίσουν να δουλέψουν και ας ζητήσουν τουλάχιστον μια συγγνώμη» κατέληξε στο σχόλιό της, ενώ η Μ. Ζαχαρέα επισήμανε ότι «σε χειρότερο πολιτικό Βατερλό και από τον ΕΝΦΙΑ εξελίσσεται ο ΕΦΚΑ».              

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top