Αλαλούμ επικρατεί στην κυβέρνηση όσον αφορά την ψήφιση των μέτρων.

Με φόντο τη δήλωση του Πάνου Σκουρλέτη για υπερψήφιση με «ευρύτατη πλειοψηφία» αλλά και το «άδειασμα» από τον Δημήτρη Τζανακόπουλο, φαίνεται πως έχουν χωριστεί σε δύο στρατόπεδα σε ΣΥΡΙΖΑ και Μαξίμου.

Από το Μέγαρο Μαξίμου, εξακολουθούν να απορρίπτουν το συγκεκριμένο σενάριο και τονίζουν πως η κυβερνητική πλειοψηφία «είναι αρραγής».

Η επιχειρηματολογία του Μεγάρου Μαξίμου είναι πως βάζοντας θέμα 180 βουλευτών, θα είναι ουσιαστικά σαν να ανοίγουν κερκόπορτα για απώλειες, εκτιμώντας πως είτε θα έδιναν σύνθημα πως δεν εμπιστεύονται την πλειοψηφία των 153, είτε κάποιοι βουλευτές θα “χαλάρωναν” τη δική τους ψήφο, ακόμα και τη στάση τους από εδώ και πέρα.

Aρκετοί βουλευτές, ωστόσο, έσπευσαν να αφήσουν ανοικτή την πόρτα για ψήφιση των μέτρων με διευρυμένη πλειοψηφία.

«Θα μπορούσαμε να το εξετάσουμε. Το ίδιο πράγμα είχε γίνει το 2010-11, που ζητούσαν από τον Σαμαρά να υπογράψει και στο τέλος υπέγραψε» είπε ο Νίκος Ξυδάκης στον Σκάι.

Ανάλογη άποψη εξέφρασε και ο Σωκράτης Φάμελλος.

«Δεν κατατίθεται ένα νομοσχέδιο στη βουλή, με στόχο τους 153. Ας βγάλουμε έξω την ακροδεξιά, εγώ λέω για όλους τους υπόλοιπους. Εδώ είναι η συζήτηση και ας αναμετρηθούν με την κοινωνία. Απευθύνεται λοιπόν η πρότασή μας σε όλα τα κόμματα της Βουλής πλην της Χρυσής Αυγής» είπε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

 

Tags: