Στουρνάρας: Σταθεροποίηση τραπεζών θα φέρει το κλείσιμο της αξιολόγησης

Εργαλεία η απόσβεση ζημιών από τις διαγραφές δανείων και οι ρυθμίσεις για τον εξωδικαστικό μηχανισμό

Στουρνάρας: Σταθεροποίηση τραπεζών θα φέρει το κλείσιμο της αξιολόγησης

Την εκτίμηση πως το κλείσιμο της αξιολόγησης θα φέρει σταθεροποίηση των τραπεζών, μία ημέρα μετά την αρνητική εξέλιξη της αύξησης κατά 300 εκατ. ευρώ του δανεισμού μας απο τον ELA, έκανε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Ι. Στουρνάρας, μετά τη συνάντησή του με την Ντανιέλ Νουί του SSM.

 «Εργαλεία» που θα βοηθήσουν είναι τόσο η τροπολογία για τον αναβαλλόμενο φόρο, με την οποία θα παρέχεται η δυνατότητα απόσβεσης των ζημιών των τραπεζών που οφείλονται σε διαγραφές δανείων λόγω μεταβίβασης, αναδιάρθρωσης ή δικαστικού και εξωδικαστικού συμβιβασμού, όσο και οι ρυθμίσεις για τον εξωδικαστικό μηχανισμό και την ασυλία των τραπεζιτών, που θα στηρίξουν το στόχο για τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων των ελληνικών τραπεζών το 2017.

Ο κεντρικός τραπεζίτης εστίασε στη σημασία της υπό ψήφιση τροπολογίας για τον αναβαλλόμενο φόρο, με την οποία θα παρέχεται η δυνατότητα απόσβεσης της ζημίας από λογιστικές και φορολογικές διαγραφές σε βάθος εικοσαετίας. Κατά τις ίδιες  πληροφορίες Ντανιέλ Νουί επέμεινε στην ανάγκη τήρησης των στόχων και των χρονοδιαγραμμάτων που έχουν τεθεί.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top