Μπορεί τα πολιτικά πρόσωπα να γλίτωσαν με σχετική διάταξη,  την εισφορά αλληλεγγύης αλλά το Υπουργείο Οικονομικών… συνεχίζει να την επιβάλλει σε άτομα με αναπηρία! 

Ειδική εισφορά αλληλεγγύης και για τα προνοιακά επιδόματα που λαμβάνουν από το κράτος θα κληθούν να πληρώσουν και φέτος χιλιάδες άτομα με αναπηρία κάτω του 80%, καθώς και άτομα με αναπηρία 80% και άνω που δεν είναι τυφλά ή δεν είναι κινητικά ανάπηρα.

Το ΥΠΟΙΚ θεωρεί τα επιδόματα αυτά ως εισοδήματα απαλλασσόμενα μεν από τον φόρο εισοδήματος, αλλά υπαγόμενα σε ειδική εισφορά αλληλεγγύης.

Έτσι, χιλιάδες ΑμεΑ θα δουν τα ετήσια εισοδήματά τους για το έτος 2016 να «εκτοξεύονται» πλασματικά πάνω από τα 12.000 ευρώ, που είναι το όριο πέραν του οποίου επιβάλλεται η ειδική εισφορά αλληλεγγύης και θα κληθούν να πληρώσουν άδικα την εισφορά αυτή. 

Ταυτόχρονα, επειδή τα ποσά των προνοιακών επιδομάτων θεωρούνται «εισόδημα», θα προσαυξήσουν τεχνητά τα συνολικά ετήσια οικογενειακά εισοδήματά τους, με αποτέλεσμα να χάσουν και πλήθος άλλων κοινωνικών επιδομάτων τα οποία χορηγούνται με κριτήριο το ύψος του ετήσιου οικογενειακού εισοδήματος! 

Έτσι, την ώρα που η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών νομοθετεί τη σημαντική ελάφρυνση των βουλευτών και των λοιπών πολιτικών προσώπων από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης, επιτρέπει την επιβολή της στα πενιχρά ποσά των προνοιακών επιδομάτων που λαμβάνουν χιλιάδες ανάπηροι. 

Tags: