Citigroup: Έρχεται συμβιβασμός ΔΝΤ-Ελλάδας πριν τον Ιούλιο

Μετά τις γερμανικές εκλογές οι όποιες εξελίξεις στο θέμα του χρέους

Citigroup: Έρχεται συμβιβασμός ΔΝΤ-Ελλάδας πριν τον Ιούλιο

Η συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα παραμένει το πιο σημαντικό εμπόδιο για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και την εκταμίευση της επόμενης δόσης διάσωσης.

Δεδομένου ότι η σημερινή έκθεση του ΔΝΤ στην Ελλάδα είναι περίπου 13 δισ. και με τις γερμανικές εκλογές να πλησιάζουν το φθινόπωρο, η Citigroup -όπως αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg- αμφιβάλλει ότι μια μεγάλη ελάφρυνση του χρέους θα μπορούσε να συμφωνηθεί για την Ελλάδα στο εγγύς μέλλον.

Όπως επισημαίνει, θα υπάρξει ένας ακόμη συμβιβασμός πριν τις αποπληρωμές χρέους τον Ιούλιο για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, με το Ταμείο να χορηγεί ένα δάνειο μικρότερο σε σύγκριση με αυτό του δεύτερου προγράμματος, προκειμένου να δικαιολογήσει έτσι το Ταμείο στους μετόχους του τη συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα.

Το ποσό που έχει πέσει στο τραπέζι είναι 3 έως 6 δισ. δολάρια (2,8 - 5,6 δισ. ευρώ), σε σύγκριση με τα 31 δισ. δολάρια (29 δισ. ευρώ) που προέβλεπε το δεύτερο πακέτο διάσωσης.

«Οι συνομιλίες για το δάνειο του ΔΝΤ θα μπορούσαν να διεξαχθούν στις 21 έως 23 Απριλίου, κατά την εαρινή σύνοδο του Ταμείου στην Ουάσιγκτον, πιθανά θέτοντας τις βάσεις για μια ψηφοφορία στο διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ λίγο αργότερα» τονίζει μια πηγή της διαπραγμάτευσης στο Bloomberg.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top