Ερώτηση Παπακώστα για την μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης των πολιτικών προσώπων

Κάνει λόγο για «επιχείρηση απαξίωσης»

Ερώτηση Παπακώστα για την μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης των πολιτικών προσώπων

Ερώτηση προς το Υπουργείο Οικονομικών κατέθεσε σήμερα η Βουλευτής Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας Κατερίνα Παπακώστα-Σιδηροπούλου, με θέμα την «Επιχείρηση Απαξίωσης των Πολιτικών Προσώπων με αφορμή την Εισφορά Αλληλεγγύης».

Η βουλευτής αναφέρει στο κείμενο της Ερώτησης πως πρόσφατα δημοσιεύματα αναφέρονται στην μειωμένη Εισφορά Αλληλεγγύης που πληρώνουν μετά την ψήφιση του Ασφαλιστικού Νόμου 4387/2016 τα πολιτικά πρόσωπα. Υπογραμμίζει ακόμα ότι η αλλαγή του τρόπου υπολογισμού της συγκεκριμένης εισφοράς παρουσιάζεται ως σκανδαλώδες «δώρο» του Υπουργείο Οικονομικών, το οποίο έχει προκλητικό χαρακτήρα.

Η  Κατερίνα Παπακώστα ζητά να ενημερωθεί σε ποιές περιπτώσεις ο νέος τρόπος υπολογισμού αυξάνει και σε ποιές μειώνει την ειδική Εισφορά Αλληλεγγύης και αν αφορά μόνο στα πολιτικά πρόσωπα ή όλους τους φορολογούμενους. Τέλος, ρωτά αν υπάρχει η πρόθεση αλλαγής του τρόπου φορολόγησης των βουλευτικών αποζημιώσεων, π.χ. με την τήρηση βιβλίων εσόδων – εξόδων, προκειμένου οι πολιτικοί να μην διασύρονται για προνομιακή φορολογική μεταχείριση.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top