Στον αέρα τα μπλοκάκια! Τέσσερις μέρες πριν τη λήξη της πρώτης παράτασης για τις ασφαλιστικές εισφορές

Ακόμα παρατηρούνται σοβαρά προβλήματα και το χάος συνεχίζεται

Στον αέρα τα μπλοκάκια! Τέσσερις μέρες πριν τη λήξη της πρώτης παράτασης για τις ασφαλιστικές εισφορές

Την Παρασκευή 17 Μαρτίου λήγει η προθεσμία καταβολής εισφορών Ιανουαρίου 2017 των μη μισθωτών ασφαλισμένων (αγροτών, αυτοαπασχολούμενων, ελεύθερων επαγγελματιών) στον ΕΦΚΑ, ωστόσο ακόμα παρατηρούνται σοβαρά προβλήματα και το χάος συνεχίζεται.

Επίσης την Παρασκευή λήγει και η προθεσμία υποβολής Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων (ΑΠΔ) και καταβολής εισφορών μισθολογικής περιόδου Ιανουαρίου 2017.

Ένα από τα βασικά προβλήματα είναι ότι ακόμα δεν έχει δημιουργηθεί η ηλεκτρονική φόρμα που θα συμπληρώνουν οι εργαζόμενοι με μπλοκάκι, όταν η εισφορά επιμερίζεται με τον εργοδότη (δηλαδή όταν οι εργαζόμενοι έχουν δύο εργοδότες) και δεν έχουν δοθεί στις επιχειρήσεις οι κωδικοί για την υποβολή των ΑΠΔ.

Έτσι οι εργαζόμενοι με μπλοκάκι με δύο ή έναν εργοδότη παραμένουν στον αέρα αφού δεν δηλώνονται σε ΑΠΔ, ενώ ταυτόχρονα τα εκκαθαριστικά έχουν εκδοθεί από τον ΕΦΚΑ και η προθεσμία λήγει. Επίσης είναι άγνωστο αν πρέπει να πληρώσουν την εισφορά και θα γίνει συμψηφισμός ή αν θα διαγραφεί η εισφορά μετά την πληρωμή από τον εργοδότη, όποτε ανοίξει το σύστημα του ΕΦΚΑ.

Σημειώνεται ότι στις 31 Μαρτίου θα λήξει και η προθεσμία για τις εισφορές του Φεβρουαρίου με αποτέλεσμα σε 13 μέρες οι ασφαλισμένοι να πληρώσουν δύο φορές.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top