«Δεν θα ψηφίσουμε τα επώδυνα μέτρα, όποτε και αν η κυβέρνηση τα φέρει στη Βουλή. Δεν θα συναινέσουμε σε μια συμφωνία, ουσιαστικά 4ου Μνημονίου, που δεσμεύει με απαράδεκτους όρους τη χώρα για πολλά χρόνια. Γιατί η αποδοχή απαράδεκτων υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων υπονομεύει την Ανάπτυξη και εγκλωβίζει την Ελλάδα στο επικίνδυνο δίλημμα "Grexit ή διαρκής λιτότητα"» αναφέρει σημείωμα του τομέα Επικοινωνίας του  ΠΑΣΟΚ, για τη στάση που θα κρατήσει για τη συμφωνία που θα κλείσει η κυβέρνηση με τους δανειστές.

Το ΠΑΣΟΚ εκτιμά ότι η τακτική της κυβέρνησης είναι «ένα επεισόδιο στο κακοπαιγμένο σίριαλ της "περήφανης διαπραγμάτευσης" που επιβεβαιώνει τη πρόβλεψή ότι η κυβέρνηση προετοιμάζει το έδαφος για "συμφωνία" που θα έχει χαρακτηριστικά "παράδοσης ηττημένου", μέσα στους επόμενους μήνες, με νέα επώδυνα μέτρα εις βάρος των πολιτών και αλυσοδένοντας τη χώρα με δεσμεύσεις για υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα για πολλά χρόνια».

Επίσης υποστηρίζει ότι ο κ. Τσίπρας επιδιώκει και πάλι "πολιτική λύση", φθάνοντας στο σημείο να αναγνωρίζει "ελαφρυντικά" στον κ. Σόιμπλε για την συντηρητική πολιτική της μακροχρόνιας λιτότητας που αυτός και οι ακραίοι συντηρητικοί κύκλοι επέβαλλαν στην Ευρώπη, ενώ διαμαρτύρεται, όπως αναφέρει το ΠΑΣΟΚ, για την παρουσία του ΔΝΤ στην Ελλάδα, κατηγορώντας τους Ευρωπαίους σοσιαλιστές ότι "αφήνουν το ΔΝΤ να αλωνίζει στην Ευρώπη", ξεχνώντας ότι ήταν αυτός και ο κ. Τσακαλώτος, που με επιστολή τους το "προσκάλεσαν" να συμμετάσχει στο τρίτο και επαχθέστερο Μνημόνιο, στο οποίο οι ίδιοι οδήγησαν».  

Καταλήγει: «Είναι σαφές ότι οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φέρουν την ευθύνη για τα επώδυνα μέτρα, για την 2ετή ταλαιπωρία που υφίσταται η χώρα και οι πολίτες, καθώς και για την απώλεια των ευκαιριών/δυνατοτήτων για έξοδο από την κρίση και τα Μνημόνια. Υπενθυμίζουμε ότι το 2015 είχαμε προτείνει Εθνική Ομάδα Διαπραγμάτευσης, που θα εξασφάλιζε την βελτίωση της υφεσιακής και αντιπαραγωγικής συμφωνίας που έκλεισαν με την πλάτη στον τοίχο, και ο κ. Τσίπρας αντίθετα επέλεξε τις πρόωρες εκλογές…  Ας  μην αναζητούν τώρα συνενόχους στα αδιέξοδα που οι ίδιοι δημιούργησαν. Αφού αποδεδειγμένα δεν μπορούν, όσο πιο γρήγορα φύγουν τόσο το καλύτερο».

 

 

Tags: