K. Mακρή: Πώς φτάσαμε στις συντάξεις Βουλγαρίας

"Με επικοινωνία και υποσχέσεις δεν λύνεται το ασφαλιστικό"

Στις συντάξεις… Βουλγαρίας των 152 ευρώ που δίνονται πλέον στην Ελλάδα αναφέρθηκε η Κάτια Μακρή στο σχόλιο της στο σημερινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Ανέφερε η σχολιάστρια του Star:

«Θυμόμαστε όλοι τον ΣΥΡΙΖΑ να κατηγορεί τους προηγούμενους  - και σωστά- ότι έκοψαν 11 φορές τις συντάξεις.

Σε  αυτές τις 11 παρεμβάσεις λοιπόν της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ήρθαν να προστεθούν 16 διαφορετικά ψαλίδια που έγιναν στις συντάξεις στη διετία ΣΥΡΙΖΑ.

Με το νόμο Κατρούγκαλου αλλά όχι μόνο, και πριν».

Για του λόγου το αληθές,  υπενθύμισε τη λίστα των περικοπών:  Από την αύξηση των ορίων ηλικίας στα 67, έως την κατάργηση του ΕΚΑΣ, την μείωση των επικουρικών πάνω απο 40%, την εξαΰλωση των μερισμάτων κατά 80%.  Έτσι κάπως βρέθηκαν άνθρωποι να παίρνουν 152 ευρώ. Με το σύνολο αυτών των παρεμβάσεων θα αφαιρέσουν από τις συντάξεις 5,5 με 6 δις ευρώ.

«Και όμως, το αποτέλεσμα ειναι μια τρύπα στο νερό. Γιατι ενώ ο κ. Κατρούγκαλου υποσχόταν ότι δεν θα κοπεί ποτέ η προσωπική διάφορα και έταζε και αυξήσεις, ορίστε επιστολή που έστειλε τον Οκτώβριο του 2016 στους συνταξιούχους, κι έλεγε , “όταν παλιές και νέες συντάξεις θα φτάσουν στο ίδιο επίπεδο η δική σας σύνταξη θα αυξηθεί”,  σήμερα συζητάμε αν η προσωπική διάφορα θα κοπεί μια κι έξω το 2019 η σε δόσεις. Δηλαδή θα κοπεί σίγουρα,  το πώς συζητάμε» τόνισε η Κάτια Μακρή, η οποία  κατέληξε στο σχόλιό της:

«Το πρώτο που συμπεραίνει κάνεις ειναι ότι το ψέμα εχει κοντά ποδάρια.

Το δεύτερο ειναι ότι αν δεν σοβαρευτούν να δουν τι θα κάνουν με την ανάπτυξη, με την καθημερινή οικονομία,  με την ανεργία, σε λίγο δεν θα υπάρχουν συντάξεις. 

Γενιές και γενιές σκληρά εργαζομένων θα χάσουν τα λεφτά που έχουν δώσει και δεν θα παίρνουν τίποτα».    

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top