Το παρασκήνιο της συνάντησης Τσίπρα με Μέρκελ στις Βρυξέλες και η «υπερβολική αισιοδοξία»

Αίσθηση προκάλεσε η απάντησή του πρωθυπουργού για τον Τσακαλώτο

Αισιόδοξοι εμφανίστηκαν   ο πρωθυπουργός  Αλέξης Τσίπρας  αλλά και η καγκελάριος Μέρκελ στις Βρυξέλλες για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.

Όπως μετέδωσε μάλιστα η πολιτική συντάκτρια του Star   Ειρήνη Σαββοπούλου από τις Βρυξέλλες, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού,  η Μέρκελ εξέφρασε την αισιοδοξία της  για συμφωνία πακέτο, την οποία ο ίδιος  έκρινε υπερβολική!  

Η αισιοδοξία έγκειται στο γεγονός  ότι έχει απεμπλακεί η Ελλάδα από την πίεση που της ασκείται στο εσωτερικό της χώρας της αλλά και ότι  φαίνεται ότι τα έχει βρει με Λαγκάρντ . για την συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα.  

Όπως πρόσθεσε η Ε. Σαββοπούλου, εντύπωση προκαλεί πάντως το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός  δεν αρνήθηκε να απαντήσει στην ερώτηση για τις σχέσεις του με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, αν και βρισκόταν στο εξωτερικό. Όπως απάντησε στην ερώτηση του Star για το αν «όπου υπάρχει  καπνός υπάρχει  και φωτιά», οι σχετικές αναφορές είναι  «στρακαστρούκες που  τώρα που τελείωσα ν οι απόκριες θα σταματήσουν και αυτές», ενώ για μία ακόμη φορά απέδωσε στη ΝΔ την σχετική ερμηνεία των σχετικών δηλώσεων.  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top