Φοροαπαλλαγές χωρίς τέλος για τους βουλευτές

Επιβεβαιώνεται η αποκάλυψη του χθεσινοβραδινού δελτίου ειδήσεων του Star

Επιβεβαιώνεται η αποκάλυψη του χθεσινοβραδινού δελτίου ειδήσεων του Star, σύμφωνα με την οποία η κυβέρνηση ετοιμάζεται να θεσπίσει φοροαπαλλαγή για τα χρήματα που δίνουν οι βουλευτές στα κόμματα.

Άλλο ένα τρόπο για να γλυτώνουν χρήματα επινόησαν οι βουλευτές στον κωδικό 11  και 12 των φορολογικών δηλώσεων ,  όπου δηλώνουν όσα χρήματα διαθέτουν στο κόμμα, αξιοποιώντας διάταξη του νόμου για το πολιτικό χρήμα που προβλέπει ότι το ποσό που διαθέτει ιδιώτης σε κόμμα εκπίπτει από το φορολογητέο εισόδημα.

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ το παραδέχονται, λένε μάλιστα πως είναι και σωστό, όπως ο βουλευτής του Ηλίας Καματερός, ο οποίος  διερωτήθηκε ότι  «δεν τα παίρνει ο βουλευτής στην  τσέπη του, γιατί να φορολογηθεί;».

 «Πληρώνουν λιγότερο φόρο απο τους άλλους πολίτες», δήλωσε στο Star ο φοροτεχνικός  Αντώνης Μουζάκης.  

Το θέμα είναι ότι για τα χρήματα που καταβάλλουν οι βουλευτές δεν θα πληρώνουν φόρο ούτε οι ίδιοι, ούτε τα κόμματα με αποτέλεσμα να ζημιώνεται με εκατομμύρια ευρώ ο έλληνας φορολογούμενος.

Για παράδειγμα:

-Ένας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που δίνει 20.000 ευρώ στο κόμμα γλυτώνει φόρο 9.000 ευρώ/

 -Ένας βουλευτής της NΔ που δινει στο κόμμα του 10.000 ευρώ γλυτώνει φόρο 4.500 ευρώ.

Να φέρει  διάταξη η κυβέρνηση  με την οποία να αλλάξει τα της φορολόγησης των βουλευτών, ζήτησε ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Σκρέκας.  

«Αν το έκανε αλλο κόμμα αυτό,  τι θα γινόταν;» αναρωτήθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρυστίδης, ο οποίος κάλεσε ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να αποσύρουν το νομοσχέδιο.

Πάντως,  οι βουλευτές έχουν πλήθος και άλλων προνομίων,  όπως αφορολόγητο στο εισόδημα τους 25%, επιδόματα, δωρεάν αυτοκίνητο και καύσιμα, αλλά και άτοκα δάνεια απο την Βουλή.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top