Τζανακόπουλος: «Πρώτη φορά είμαστε κοντά σε συνολική λύση- Ο Μητσοτάκης δεν θα ζητήσει σύντομα εκλογές»

"Υπάρχουν διαφορές στη διαπραγμάτευση για το εργασιακό" επεσήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

«H κυβέρνηση συνεχίζει να εργάζεται σκληρά προκειμένου να κλείσει η αξιολόγηση», επεσήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος ανέφερε ότι «έχει σημειωθεί πρόοδος στις συζητήσεις για τη διαπραγμάτευση. Διαφορές υπάρχουν στο εργασιακό σχετικά με τις συλλογικές διαπραγματεύσεις».

«Στόχος της ελληνικής κυβέρνησης είναι μέχρι το Eurogroup της 20ης Μάρτη να έχουν ολοκληρωθεί οι συζητήσεις για το SLA και να έχουν γεφυρωθεί οι όποιες διαφορές απομένουν σε σχέση με την αλλαγή του δημοσιονομικού μείγματος για την περίοδο μετά το 2019» τόνισε και επεσήμανε ότι:

«Για πρώτη φορά μετά από μια οχταετία είμαστε πολύ κοντά σε μια συνολική λύση που δεν θα μεταθέτει το πρόβλημα αλλά θα δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την οριστική έξοδο από τα μνημόνια και την επιτροπεία».

Ο ίδιος επανέλαβε πως σκοπός είναι το ελληνικό χρέος να καταστεί βιώσιμο, να υπάρξει λύση ώστε να ενταχθεί η χώρα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, να επιστρέψει στην ευρωπαϊκή κανονικότητα και να επιτευχθεί η έξοδός της από τα μνημόνια.

«Διαφορές μεταξύ κυβέρνησης - ΔΝΤ παραμένουν στο ζήτημα της αποκατάστασης των συλλογικών διαπραγματεύσεων» τόνισε και σημείωσε επίσης ότι «όλα τα μέτρα, θετικά και αρνητικά, θα νομοθετηθούν ταυτόχρονα».

Επίθεση στη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην αξιωματική αντιπολίτευση κατά την ολιγόλεπτη ενημέρωση. Χαρακτήρισε τη στρατηγική της «κοντόφθαλμη και ανεύθυνη» και επεσήμανε πως η ΝΔ ζητούσε από την κυβέρνηση, τη χειρότερη από τις επιλογές. «Η θέση της ήταν καταστροφική» τόνισε και επανέλαβε ότι έχει βρεθεί σε «στρατηγικό αδιέξοδο».

Μάλιστα, επιτέθηκε και προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας πως «επενδύει στην καταστροφή και το ναυάγιο». «Σε διάψευση των προσδοκιών του κ. Μητσοτάκη, βαδίζουμε προς μία συμφωνία σαφώς καλύτερη από αυτή που μας καλούσε να υπογράψουμε» είπε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξήρε τις κινήσεις της κυβέρνησης λέγοντας πως «πέτυχε την καλύτερη συμφωνία με τους θεσμούς».

Τέλος, διερωτήθηκε αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ψηφίσει τα μέτρα ή αν θα κάνει το λάθος του Δεκεμβρίου του 2016. «Αυτό που απομένει είναι να δούμε εάν ο κ. Μητσοτάκης θα υπογράψει τη συμφωνία συμπεριλαμβανομένων των μέτρων ελάφρυνσης» και έκλεισε λέγοντας: «Επιτρέψτε μου την πρόβλεψη ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν θα επαναφέρει σύντομα το αίτημα του για εκλογές».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top