Μήνυμα σε όσους χρησιμοποιούν το όνομα του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή ή τον κατηγορούν για το «φούσκωμα» του ελλείμματος έστειλε ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό North 98.

Σχολιάζοντας τον πολιτικό φορέα που ίδρυσαν οι πρώην υπουργοί του Κώστα Καραμανλή, Σάββας Τσιτουρίδης και Νίκος Τσιαρτσιώνης, ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε: «Το ότι υπήρξαν υπουργοί του Κώστα Καραμανλή για ένα μικρό χρονικό διάστημα είναι αλήθεια. Το ότι επιλέγουν να κάνουν ένα δικό τους κόμμα είναι επίσης μια αλήθεια που δεν έχει σχέση με τον Κώστα Καραμανλή, κανενός είδους ομπρέλα καραμανλική αυτό το πράγμα. Η επιλογή τους είναι καθαρά προσωπική, εγώ εκτιμώ ότι ο χώρος της ΝΔ, ασχέτως αν μπορεί να μη συμπαθούν τη σημερινή ηγεσία ή κάποιες πολιτικές, είναι ένας χώρος που έχει δυνατότητα ευρέων συναινέσεων και κατά συνέπεια θα μπορούσε να υπάρξει αυτή η συναίνεση μέσα στο χώρο της Ν.Δ. Δεν νομίζω, δηλαδή, ότι ο σημερινός αρχηγός της ΝΔ έχει δείξει με τις ενέργειές του και τις πράξεις του σημάδια αποκλεισμών. Πολλές φορές αξιοποιείται και χρησιμοποιείται το όνομα του Καραμανλή από πάρα πολλούς, δεν το έκαναν οι ίδιοι, αλλά ωστόσο να προσθέσω κάτι: Παρατηρώ τον τελευταίο καιρό ότι γίνεται μια προσπάθεια να δημιουργηθεί ένα κλίμα ευφορίας για την περίοδο της δεκαετίας του ´90 και πόσο καλά ήταν τα πράγματα, και αντίθετα για την περίοδο του 2000. Στη μεν πρώτη περίοδο έγιναν πραγματικά σκάνδαλα την περίοδο Σημίτη, στη μεν δεύτερη περίοδο του 2000 παρουσιάστηκαν ως σκάνδαλα αλλά ήταν φούσκες, μόνο και μόνο για να χτυπηθεί η κυβέρνηση Καραμανλή και πρόσωπα που ήταν κοντά σε αυτόν. Αποδείχθηκαν στα δικαστήρια. Στην πρώτη περίπτωση με καταδικαστικές αποφάσεις και φυλακίσεις και στη δεύτερη περίπτωση με περίτρανες αθωωτικές αποφάσεις».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στο θέμα με τα ελλείμματα, απαντώντας σε όσους επιρρίπτουν τις ευθύνες στην κυβέρνηση Καραμανλή: «Ακούω να λένε διάφοροι ότι στην περίοδο Καραμανλή φούσκωσε το έλλειμμα, το χρέος κ.λπ., αγνοώντας ότι υπήρχαν παρά πολλά από τα ελλείμματα που αφορούσαν παρελθόντα έτη. Π.χ. η εθελουσία 1.100 δημοσιογράφων στην ΕΡΤ από το 2000. Και έπρεπε να πληρωθούν το 2005 και μετά ήταν αποφάσεις που έγιναν από την κυβέρνηση Σημίτη και χρεώθηκαν στην κυβέρνηση Καραμανλή. Διαβάζω επίσης το τελευταίο διάστημα σε εφημερίδες ότι είμαστε περήφανοι που ιδιωτικοποιήθηκε το λιμάνι του Πειραιά με την Cosco, ότι έγινε το Μέγαρο του ιδρύματος Νιάρχου, ότι ιδιωτικοποιήθηκε ο ΟΤΕ, ότι φτιάχτηκε το Μουσείο της Ακρόπολης, ότι ιδιωτικοποιήθηκε η Ολυμπιακή. Ολα αυτά έχουν ένα συμπέρασμα κοινό, έγιναν όλα αυτά την περίοδο 2004-2009 του Κώστα Καραμανλή. Αυτοί οι οποίοι λένε ότι όλα αυτά τα θετικά έγιναν, συνέβησαν, ξεχνούν να αναφέρουν τον Καραμανλή. Δεν μπορώ να βλέπω υπουργό της φωτοτυπίας να κουνά σήμερα το δάκτυλο».

Ο κ. Ρουσόπουλος αναφέρθηκε και στον Αλέξη Τσίπρας, λέγοντας πως είναι «άνθρωπος που έχει ιδιαίτερες ικανότητες, ιδίως στο επικοινωνιακό πεδίο». Ο ίδιος, τόνισε πως ο κ. Τσίπρας «λίγους μήνες αφότου ανέλαβε την πρωθυπουργία, δεν είχε αντιληφθεί το μέγεθος των βαρών που είχε αναλάβει. Αυτή τη στιγμή είμαι βέβαιος ότι το βάρος αυτό το καταλαβαίνει ο ίδιος».

Τέλος, ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος εκτίμησε ότι «στο μυαλό του κ. Τσίπρα περισσότερο είναι οι εκλογές να γίνουν το καλοκαίρι του 2019, μαζί με τις ευρωεκλογές», ενώ υπογράμμισε πως «η πραγματική οικονομία σε μια χώρα χωρίς ανταγωνιστικότητα δεν μπορεί να υπάρξει».

 

Tags: