Δημοσίευμα ΤΡΟΜΟΥ: «Επιστρέφει και πάλι το φάντασμα της χρεοκοπίας της Ελλάδας»

«Αθήνα και δανειστές σε διαπραγματευτικό στρες» γράφει γνωστή ελβετική εφημερίδα

Δημοσίευμα ΤΡΟΜΟΥ: «Επιστρέφει και πάλι το φάντασμα της χρεοκοπίας της Ελλάδας»

Την εκτίμηση φάντασμα της ελληνικής χρεοκοπίας και του Grexit έχει επιστρέψει κάνει γνωστή ελβετική εφημερίδα.

Η Neue Zürcher Zeitung σε άρθρο με τίτλο «Αθήνα και δανειστές σε διαπραγματευτικό στρες» αναφέρεται στις διαπραγματεύσεις στην Αθήνα και επισημαίνει πως «εδώ και επτά χρόνια η Ελλάδα εξαρτάται τη οικονομική ενίσχυση των διεθνών δανειστών. Και αυτό το καλοκαίρι η χώρα χρειάζεται μια ακόμα δόση από το πακέτο στήριξης για να αποπληρώσει χρέη που ξεπερνούν τα 7 δισ. ευρώ».

Σύμφωνα με τους Ελβετούς, «επειδή η Ελλάδα δυσκολεύεται, επιστρέφει και πάλι το φάντασμα της χρεοκοπίας και της εξόδου από την ευρωζώνη».

«Η Ελλάδα ελπίζει σε βοήθεια δισεκατομμυρίων από τους δανειστές, όμως εκείνοι ζητούν μέτρα λιτότητας ως αντάλλαγμα» γράφει η Frankfurter Allgemeine Zeitung με αφορμή τις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις ελληνικής κυβέρνησης και πιστωτών σε άρθρο με τίτλο «Η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις».

Η εφημερίδα της Φρανκφούρτης προσθέτει: «Σύμφωνα με έλληνα υψηλόβαθμο αξιωματούχο υπάρχουν ακόμα ανοιχτά τέσσερα ή πέντε ζητήματα, ενώ δεν έχει ξεκαθαριστεί πότε θα υπάρξει πιθανότατα συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο (staff level agreement). Οι διεθνείς δανειστές ζητούν επιπλέον μέτρα λιτότητας ύψους 3,6 δις ευρώ, ανάμεσα στα οποία μείωση του αφορολόγητου στις 6.000 ευρώ, μειώσεις στις συντάξεις, αλλά και ριζικές αλλαγές στο εργατικό δίκαιο».

«Την ίδια στιγμή», συνεχίζει η FAZ, «η ελληνική πλευρά ζητά μέτρα για την τόνωση της οικονομίας, όπως η μείωση του ΦΠΑ στον τουριστικό κλάδο. Για τα μέχρι τώρα αποτελέσματα θα ενημερωθεί σήμερα, Πέμπτη, η Ομάδα Εργασίας του Eurogroup».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top