Γυναικεία υπόθεση η Βουλή- Οι κυρίες του Κοινοβουλίου είχαν την τιμητική τους

Οι πολιτικοί αρχηγοί έμειναν στο γιορτινό κλίμα της ημέρας

Ημέρα της Γυναίκας σήμερα και στη Βουλή την αυλαία του εορτασμού άνοιξε η πιο νέα υπουργός της κυβέρνησης,  η Έφη Αχτσιόγλου, σ΄ένα διάλειμμα απ΄τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

 «Κανένας εργοδότης να μην μπορεί να απολύσει έγκυο γυναίκα και καμία εργαζόμενη να μην πέφτει θύμα εκμετάλλευσης» είπε.

Ο εορτασμός όμως είχε και γυναικείες…κόντρες, με πρωταγωνίστριες την Τασία Χριστοδουλοπούλου και την Ελένη Ζαρούλια. Αφορμή  η πρόταση Πολωνού Ευρωβουλευτή οι γυναίκες να αμείβονται λιγότερο από τους άντρες διότι δεν είναι το ίδιο έξυπνες.

«Αυτός ο πολωνός ακροδεξιός με το θάρρος που έχει πάρει η ακροδεξιά στον κόσμο και στην Ευρώπη τόλμησε να το πει  στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο» είπε η κα Χριστοδουλοπούλου, με την κα Ζαρούλια να απαντά: «Επειδή έγινε λόγος για δεξιό ρατσισμό, έχω να πω τούτο. Υπάρχει και ο αριστερός, ο προοδευτικός, ο φιλελεύθερος ρατσισμός και μάλιστα εις βάρος των Ελληνίδων γυναικών».

«Θα έπρεπε να είναι ημέρα προβληματισμού και αυτοκριτικής για τα ζητήματα που αφορούν την ισότητα των δύο φύλων τόσο στην Ελλάδα όσο και στον υπόλοιπο κόσμο» δήλωσε η Όλγα Κεφαλογιάννη.

Οι πολιτικοί αρχηγοί έμειναν στο γιορτινό κλίμα της ημέρας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέβασε δύο φωτογραφίες στα σόσιαλ μίντια με γυναίκες. Μία στο facebook με τη λεζάντα "Κάθε μέρα μαζί" και μία στο instagram με τη σύζυγο και τις κόρες του γράφοντας : "Χρόνια Πολλά στις γυναίκες της Ζωής μου!"

 Όσο για την μοναδική γυναίκα πολιτική αρχηγό, τη Φώφη Γεννηματά, δήλωσε στο Hello:  «Σπάμε» τα στερεότυπα που θέλουν τις γυναίκες σε «δεύτερους ρόλους». Η μάχη που δίνουμε είναι καθημερινή και δεν αφορά μόνο το χώρο της πολιτικής.

 Ως γνήσιος τζέντλεμαν , ο Δημήτρης Κουτσούμπας μοίρασε λουλούδια στις γυναίκες δημοσιογράφους .

Το δικό της μήνυμα έστειλε και η γιατρός  Νατάσσα Καραμανλή στο Facebook . Η σύζυγος του πρώην πρωθυπουργού τόνισε πως "στόχος μας είναι να μεταδώσουμε το μήνυμα της πρόληψης ως στάση ζωής για όλες τις γυναίκες".

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top