Ενόχληση Μαξίμου για Τσακαλώτο επειδή δεν είχε ενημερώσει για τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ

Τζανακόπουλος για τον αν ήξερε: Ρωτήστε τον ίδιο

Ενοχλημένο είναι το Μέγαρο Μαξίμου με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο μετά το «μούδιασμα» από τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την ύφεση μετά την ομιλία του πρωθυπουργού στο υπουργικό συμβούλιο για την επιστροφή στην ανάπτυξη, με κυβερνητικά στελέχη να αδειάζουν ευθέως τον υπουργό Οικονομικών αφήνοντας να εννοηθεί ότι ήξερε και δεν ενημέρωσε.

Ειδικότερα, απαντώντας σε ερώτηση για το αν ο κ. Τσακαλώτος είχε τα στοιχεία, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος είπε με νόημα «να ρωτήσετε τον υπουργό Οικονομικών, δεν το ξέρω εγώ αυτό».

«Η ΕΛΣΤΑΤ είναι ανεξάρτητη αρχή, πάντως, και ο πρωθυπουργός δεν θα μπορούσε να γνωρίζει τίποτα» πρόσθεσε ο κ. Τζανακόπουλος, λέγοντας πως η κυβέρνηση θα περιμένει τα τελικά αποτελέσματα και ξεκαθαρίζοντας πως δεν επηρεάζεται σε τίποτα ο στόχος για το πρωτογενές πλεόνασμα.

Ο ίδιος, αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση είπε πως η Αθήνα και οι θεσμοί «είναι πολύ κοντά σε μία τεχνική συμφωνία για τη δημοσιονομική πορεία της χώρας ως και το 2018» και πρόσθεσε: «Αυτή τη στιγμή συζητάμε με τους εταίρους για μία συνολική συμφωνία. Όχι μία "σπασμένη" συμφωνία, δηλαδή μία μέχρι το 2018, μία άλλη για το 2019, μία για τα μεσοπρόθεσμα για το χρέος κ.ο.κ.».

Στη συνέχεια, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως το κλίμα αβεβαιότητας οφείλεται στην στάση του ΔΝΤ και στη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που επέλεξε πολιτική κινδυνολογίας και καταστροφολογίας.

Για το θέμα της φορολογίας των βουλευτών και των άλλων αιρετών, είπε: «Θα πρέπει να βλέπουμε τη συνολική επιβάρυνση που υπάρχει για τα πολιτικά πρόσωπα, μετά την αλλαγή του φορολογικού το 2016, και η συνολική επιβάρυνση είναι μεγαλύτερη απ' ότι ήταν προηγουμένως». Παράλληλα, είπε πως είναι πρόθεση της κυβέρνησης «να αλλάξει συνολικά η φορολογία των βουλευτών και να φορολογούνται όπως όλοι οι πολίτες».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top