«Η αξιολόγηση πρέπει να κλείσει, όμως χρειάζεται ψυχραιμία γιατί η διαπραγμάτευση είναι δύσκολη και δεν δικαιολογούνται ούτε οι πρόωροι πανηγυρισμοί, ούτε και η πλήρης απαισιοδοξία» είπε ο Κώστας Χρυσόγονος μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι θα πρέπει να βρεθεί λύση ει δυνατόν ως τις 20 Μαρτίου, τουλάχιστον ως προς τα βασικά σημεία, και ας μείνουν κάποιοι παράμετροι για τις 7 Απριλίου.

«Η πάροδος του χρόνου δεν ενισχύει την διαπραγματευτική ισχύ της ελληνικής πλευράς, μάλλον το αντίθετο συμβαίνει» είπε στη συνέχεια ο κ. Χρυσόγονος, εξηγώντας ότι υπάρχει πίεση στην πραγματική οικονομία και θα μειώνει την διαπραγματευτική μας ισχύ, όσο μπαίνουμε στο καλοκαίρι.

Τέλος, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως πρέπει να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση με το λιγότερο δυνατό κόστος και η χώρα να μπορέσει να βγει στις αγορές το 2018: «Εάν αυτό δεν γίνει φοβάμαι, πρόσθεσε, ότι μας περιμένουν τα χειρότερα. Μάλιστα δεν είναι το 4ο μνημόνιο που λένε κάποιοι, αφού θα είναι πολύ δύσκολο να υπάρξει 4ος διακρατικός δανεισμός και γι’ αυτό πρέπει να ανακτήσουμε την φερεγγυότητα του ελληνικού κράτους».

 

Tags: