Ξεκάθαρη θέση για τη στάση του ΔΝΤ στο ελληνικό ζήτημα πήρε η Κριστίν Λαγκάρντ, στέλνοντας μάλιστα και διπλό μήνυμα για το χρέος και τις μεταρρυθμίσεις.

Η επικεφαλής του ΔΝΤ σε δηλώσεις της κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που διοργανώθηκε από την δεξαμενή σκέψης CSIS (CENTER FOR STRATEGIC INTERNATIONAL STUDIES) υπογράμμισε ότι το θέμα του ελληνικού χρέους πρέπει να λυθεί και οι μεταρρυθμίσεις να προχωρήσουν προκειμένου το ταμείο να συνεχίσει να βρίσκεται στην Ελλάδα.

«Είτε το χρέος θα γίνει βιώσιμο και το ταμείο θα δώσει χρήματα είτε θα αντιμετωπιστεί αλλιώς από τους Ευρωπαίους και το ταμείο θα μείνει εκτός» είπε η Λαγκάρντ.

Η ίδια, μιλώντας για το θέμα του χρέους εξήγησε πως η λύση για την ελάφρυνσή του πρέπει να είναι συνδυαστική και να περιλαμβάνει από τη μία επέκταση ωριμάνσεων και από την άλλη μείωση-κλείδωμα των επιτοκίων, εξηγώντας ότι ο συνδυασμός θα πρέπει να ισχύσει για μια μακρά περίοδο.

Τέλος, η επικεφαλής του ΔΝΤ είπε πως εδώ και δύο χρόνια το Ταμείο δεν έχει πρόγραμμα με την Ελλάδα, ωστόσο σημείωσε πως «μπορεί να έχουμε στο μέλλον».

 

Tags: