Με παρέμβαση Αβραμόπουλου: Παρατείνεται η ολιγοήμερη βίζα στους Τούρκους για τα νησιά

«Έχει αποδεχθεί ευεργετικό το πρόγραμμα»

Με παρέμβαση Αβραμόπουλου: Παρατείνεται η ολιγοήμερη βίζα στους Τούρκους για τα νησιά

Την παράταση, για ακόμη ένα χρόνο, της ολιγοήμερης θεώρησης (visa) για τους επισκέπτες από την Τουρκία, ανακοίνωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες, ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος μετά από συνάντηση που είχε με τον Δήμαρχο Λέσβου κ. Γαληνό, τον Δήμαρχο Σάμου κ. Αγγελόπουλο, τον Δήμαρχο Χίου κ. Βουρνούς,  τον Δήμαρχο Λέρου κ. Κόλια και τον Δήμαρχο Κω κ. Κυρίτση.

Ο Επίτροπος υπενθύμισε ότι ήταν τότε Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας όταν αυτό το πολιτικό πρόγραμμα ξεκίνησε και ξεκαθάρισε ότι έχει αποδεχθεί ευεργετικό δεδομένης όχι μόνο της πίεσης από της μεταναστευτικές ροές, αλλά και της συνεχιζόμενης  - δυστυχώς – οικονομικής κρίσης.

Ο Επίτροπος Μετανάστευσης, συναντήθηκε με τους δημάρχους των ελληνικών νησιών οι οποίοι επισκέπτονται την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατόπιν πρόσκλησής του και είχαν την ευκαιρία να έχουν μια σύντομη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και να συζητήσουν τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά τα νησιά, ενώ έλαβαν τη διαβεβαίωση ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βρίσκεται στο πλευρό της Ελλάδας, των νησιών και των δημάρχων τους.

Δήμαρχοι και Επίτροπος συμφώνησαν στο πόσο σημαντική είναι η συνέχιση της εφαρμογής της Ευρωτουρκικής συνεννόησης μέσα από την γνωστή σε όλους Δήλωση ΕΕ-Τουρκίας καθώς οι αφίξεις έχουν μειωθεί εντυπωσιακά από 10.000 σε περίπου 60 ημερησίως, κατάσταση που είναι «αντιμετωπίσιμη και διαχειρίσιμη».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top