Ερώτηση 42 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την οδική ασφάλεια

Ζητούν να επιβάλλεται στους οδηγούς η «κοινωνική ποινή» της εργασίας σε νοσοκομεία

Το ζήτημα της οδικής ασφάλειας θέτουν με ερώτησή τους στους συναρμόδιους υπουργούς 42 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και ζητούν μέτρα για τον περιορισμό τους, την ευαισθητοποίηση των πολιτών, την ενημέρωση των μαθητών και την κατάρτιση προγραμμάτων υπό ενιαίο επιτελικό συντονισμό στο ανώτατο δυνατό κυβερνητικό και υπηρεσιακό επίπεδο.

Μάλιστα ζητούν αντί να επιβάλλονται πρόστιμα στους οδηγούς να τους επιβάλλεται η «κοινωνική ποινή» της εργασίας σε νοσοκομεία.   

«Το πρόσφατο τραγικό περιστατικό στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας, λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών που είχε, έφερε για ακόμη μια φορά στη δημοσιότητα το ζήτημα της οδικής ασφάλειας στους ελληνικούς δρόμους. Δυστυχώς, όμως, το εν λόγω θανατηφόρο τροχαίο συμβάν, αποτελεί έναν ακόμα κρίκο μιας πολύ μεγάλης αλυσίδας εγκληματικών τροχαίων που συμβαίνουν κάθε χρόνο στις εθνικές και επαρχιακές οδούς της χώρας και που έχουν ως αποτέλεσμα το θάνατο και το σοβαρό τραυματισμό μεγάλου αριθμού συμπολιτών μας», αναφέρουν οι βουλευτές.  

Οι βουλευτές καλούν τους υπουργούς Υποδομών και Μεταφορών, Εσωτερικών και Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων να ενημερώσουν τη Βουλή αν προτίθενται να προβούν στην αύξηση των μέτρων ελέγχου και συντήρησης του οδικού δικτύου της χώρας ώστε να περιοριστούν οι κίνδυνοι των τροχαίων και αν προτίθενται να λάβουν μέτρα επιμόρφωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών απέναντι στο πρόβλημα,  ώστε να μεταβληθούν οι κοινωνικές στάσεις απέναντι στην παραβατική και στην αμελή-επικίνδυνη οδήγηση.

 Ζητούν επίσης την εισαγωγή της υποχρεωτικής διδασκαλίας της Κυκλοφοριακής Αγωγής στο πλαίσιο του μαθήματος της Αγωγής Υγείας και την κατάρτιση βραχυπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων προγραμμάτων, σε ενιαίο επιτελικό συντονισμό όλων των συναρμόδιων Υπηρεσιών, για να υπάρξουν περαιτέρω αποτελέσματα στην προσπάθεια για την ελαχιστοποίηση των τροχαίων στη χώρα μας.

 Καλούν επίσης την κυβέρνηση να προχωρήσει στη συγκρότηση Ενιαίου Επιτελικού Κέντρου σε ανώτατο δυνατό κυβερνητικό και υπηρεσιακό επίπεδο, με στόχο το διαρκή έλεγχο εφαρμογής και βελτίωσης των πενταετών Σχεδίων για την Οδική Ασφάλεια.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top