Για εμμονή κατηγόρησε τους δανειστές ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στον Πρακτορείο FM.

Ωστόσο, δεν εξέφρασε εκτίμηση για το εάν και πότε θα κλείσει η αξιολόγηση, υπογραμμίζοντας πως «σε τέτοιες κρίσιμες στιγμές δεν μπορούμε να απαντάμε σε υποθετικά ερωτήματα».

Ο υπουργός Εσωτερικών υποστήριξε πως «η εμμονή από την πλευρά των θεσμών με τρόπο απόλυτο σε κάποια αιτήματα σχετίζεται με δική τους ιδεολογική εμμονή και δεν σχετίζεται με τις ανάγκες της Ελλάδας».

Αναφερόμενος στις δηλώσεις Μέρκελ-Ολάντ για Ευρώπη πολλών ταχυτήτων είπε ότι πρόκειται για αρνητικό βήμα, ενώ ο κ. Σκουρλέτης στη συνέχεια επιτέθηκε στη ΝΔ: «Με έναν λυσσαλέο τρόπο κάνει τα πάντα για να υπονομεύσει την κυβέρνηση, αδιαφορώντας αν βάζει πλάτη σε εκείνους που θέλουν σκληρά και επώδυνα μέτρα σε βάρος της πλειοψηφίας των πολιτών. Και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφιζε τα μέτρα που έφερνε η ΝΔ στη Βουλή και πίεζε για να μην περάσουν σκληρά μέτρα, η ΝΔ όμως μας πιέζει να ψηφίσουμε πολύ σκληρά μέτρα».

Για τα αποτελέσματα της ΕΛΣΤΑΤ, είπε: «Ξεκινήσαμε με εκτιμήσεις ότι το 2016 ότι θα είχαμε ύφεση, αυτό ανετράπη κάποια στιγμή, τώρα καταγράφεται ύφεση κρατάω τις εκτιμήσεις για το 2018 και 2019 εάν μας αφήσουν να κάνουμε τη δουλειά μας» Επίσης, έστειλε μήνυμα προς τους δανειστές «να μην βάζουν τρικλοποδιές όχι μόνο σε εμάς αλλά σε κάθε κυβέρνηση».

Ο κ. Σκουρλέτης, τέλος, επέμεινε στην ανάγκη καθιέρωσης της απλής αναλογικής κυρίως στην αυτοδιοίκηση γιατί είναι τέτοια τα θέματα που χρειάζεται ευρύτερες συναινέσεις.

 

Tags: