Τσίπρας: Στόχος η Ελλάδα να επιστρέψει στην κανονικότητα σε… 4 χρόνια

«Να σπάσουμε τον φαύλο κύκλο της κρίσης και να σχεδιάσουμε την επόμενη ημέρα με όραμα»

«Έπειτα από 7 χρόνια καταστροφικής ύφεσης η χώρα έχει επιστρέψει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης. Αυτή η αδήριτη πραγματικότητα μας υποχρεώνει να σχεδιάσουμε την επόμενη μέρα, γιατί η επόμενη μέρα είναι ήδη εδώ» είπε ο πρωθυπουργός στην εισαγωγική τοποθέτησή του στο υπουργικό συμβούλιο που συνεδριάζει με θέμα το στρατηγικό σχέδιο για την παραγωγική ανασυγκρότηση.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε πως η Ελλάδα έχει ήδη γυρίσει σελίδα και η οικονομία άντεξε και ανέκαμψε, ενώ έστειλε και μηνύματα στην τρόικα και ειδικά στο ΔΝΤ (χωρίς πάνως να τον κατονομάσει) υποστηρίζοντας πως «κάποιοι στο επίπεδο των τεχνικών κλιμακίων μπορεί να επιμένουν στο δικό τους βιολί, αλλά η πραγματικότητα έχει κάνει το σκοπό τους “παράφωνο”. Τώρα είμαστε σε θέση εμείς να συνθέσουμε τον σκοπό».

«Οφείλουμε συντεταγμένα να ανοίξουμε τη διαβούλευση για την επόμενη μέρα της οικονομίας» τόνισε στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας σημειώνοντας ότι δεν μπορεί να αποτελεί επιθυμία μας να επιστρέψουμε στο μοντέλο του παρελθόντος.

Συνεχίζοντας, ο πρωθυπουργός είπε ότι παρά την κρίση η Ελλάδα έμεινε στον σκληρό πυρήνα της Ευρώπης και παρέμεινε όαση ασφάλειας και σταθερότητας παρά την αποσταθεροποίηση στην ευρύτερη γειτονιά μας, προσθέτοντας πως αυτά τα δύο πλεονεκτήματα που μπορούν να αξιοποιηθούν πολλαπλώς.

«Με τελικό στόχο να ξανασταθεί η κοινωνία στα πόδια της οφείλουμε να συνθέσουμε μαζί με τους τοπικούς και τους παραγωγικούς φορείς, τους βασικούς στόχους ενός ολοκληρωμένου στρατηγικού αναπτυξιακού σχεδίου», τόνισε ο πρωθυπουργός, χωρίς ωστόσο να κάνει κάποια αναφορά στο πρόγραμμα δημιουργίας 100.000 θέσεων εργασίας το οποίο είχε παρουσιάσει -σύμφωνα με τις πληροφορίες- η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου στο κουαρτέτο.

Περιγράφοντας τους βασικούς αυτούς στόχους, ο Αλέξης Τσίπρας απαρίθμησε τα εξής:

Πρώτον, στροφή της παραγωγής σε προϊόντα και υπηρεσίες υψηλής ποιότητας.

Δεύτερον, ενδυνάμωση της εξωστρέφειας επιχειρήσεων.

Τρίτον, ενίσχυση του εγχώριου παραγωγικού δυναμικού.

Τέταρτον, ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των επιχειρήσεων.

«Η επίτευξη των παραπάνω στόχων δεν είναι μόνο υπόθεση των λεγόμενων παραγωγικών υπουργείων αλλά αφορά τους πάντες μέχρι και τα υπουργεία που έχουν την εποπτεία της διοίκησης και του κοινωνικού τομέα» κατέληξε.

Δείτε ακόμη:

BOMBA από ΕΛΣΤΑΤ: Η Ελλάδα επέστρεψε σε βαθειά ύφεση - ΟΛΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ!

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top