Δραγασάκης: Η Ελλάδα χρειάζεται ένα σοκ ανάπτυξης

Guardian: Η κίνησης της κυβέρνησης να ζητήσει δάνειο από την Παγκόσμια Τράπεζα δείχνει την απελπισία της

Δραγασάκης: Η Ελλάδα χρειάζεται ένα σοκ ανάπτυξης

«Αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα είναι σοκ ανάπτυξης» τονίζει ο Γιάννης Δραγασάκης στον Guardian σε άρθρο για τις δύσκολες συνθήκες στην ελληνική κοινωνία.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αναφέρεται και στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου για τη Δευτέρα που θα παρουσιαστεί το σχέδιο για την παραγωγική ανασυγκρότηση και λέει: «Θα συναντηθούμε για να συζητήσουμε μια νέα στρατηγική ανάπτυξης, η οποία θα εστιάζεται εντελώς στην προώθηση επενδύσεων και τη μείωση ανεργίας στα προ κρίσης επίπεδα, δηλαδή στο 8% τα επόμενα δέκα χρόνια».

Η αγγλική εφημερίδα, στο άρθρο της, τονίζει χαρακτηριστικά πως «η Ελλάδα απελπισμένη αναζητά στρατηγική ανάπτυξης, καθώς η διάθεση του κόσμου σκοτεινιάζει» και επισημαίνει πως η αριστερή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζει πολύ καλά ότι η κοινή γνώμη βυθίζεται στην απελπισία.

Όπως τονίζει όλες οι κυβερνήσεις που ανέλαβαν στην Ελλάδα μετά το ξέσπασμα τη κρίσης προσπάθησαν να στρέψουν την κοινή γνώμη στην ανάπτυξη, αλλά η κυβέρνηση Τσίπρα πήγε ένα βήμα παραπέρα με το να προσεγγίσει την Παγκόσμια Τράπεζα για να ζητήσει δάνειο 3 δισ. ευρώ με σκοπό τη χρηματοδότηση προγραμμάτων απασχόλησης.

«Η κίνηση αυτή υπογραμμίζει την απελπισία μιας κυβέρνησης που είναι αντιμέτωπη με τα ολοένα αυξανόμενα ποσοστά φτώχειας» σημειώνει ο Guardian.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top