Που σκοντάφτει η διαπραγμάτευση - Σκληρή κριτική από την αντιπολίτευση

Der Spiegel: Το Βερολίνο συζητάει μείωση του χρέους

Για τα αγκάθια της διαπραγμάτευσης ενημέρωσε τον πρωθυπουργό το οικονομικό επιτελείο σε μια έκτακτη σύσκεψη ώστε να καθοριστούν και τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης.

Τα μέτρα θα αγγίξουν τα 3,6 δις ευρώ, με το ΔΝΤ να επιμένει για την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς και περικοπές και παλαιών συντάξεων μια και έξω από 1/1/2020. Μεγάλο αγκάθι παραμένουν τα αντίμετρα καθώς η κυβέρνηση επιμένει σε μειώσεις σε ΕΝΦΙΑ και ΦΠΑ ενώ οι δανειστές σε μειώσεις φορολογικών συντελεστών στις επιχειρήσεις.

Την ίδια ώρα το γερμανικό περιοδικό Spigel επικαλούμενο ελληνικές πηγές αναφέρει ότι το Βερολίνο εμφανίζεται διατεθειμένο να υπαναχωρήσει από τη σκληρή γραμμή και να προχωρήσει σε ελαφρύνσεις για τη διευθέτηση του ελληνικού χρέους πριν από το 2018.

Επίσης, φέρεται σύμφωνα με το δημοσίευμα να μην επιμένει σε πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% για δέκα χρόνια.

Στο Μέγαρο Μαξίμου ποντάρουν και στις επαφές που αναμένεται να έχει ο Αλέξης Τσίπρας στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής την Πέμπτη και την Παρασκευή στις Βρυξέλλες ενώ σε μια προσπάθεια να αλλάξει η ατζέντα ο πρωθυπουργός συγκαλεί αύριο υπουργικό συμβούλιο με θέμα την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. 

Δείτε το βίντεο που προβλήθηκε στο Δελτίο Ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top