2o Οικονομικό Φόρουμ Δελφών: Πολιτικοί μιλούν για τις μεταρρυθμίσεις και τα σενάρια για Grexit

Τι υποστήριξαν Ντόρα Μπακογιάννη και Γκίκας Χαρδούβελης

2o Οικονομικό Φόρουμ Δελφών: Πολιτικοί μιλούν για τις μεταρρυθμίσεις και τα σενάρια για Grexit

To δεύτερο ετήσιο οικονομικό φόρουμ των Δελφών είναι σε εξέλιξη από την Πέμπτη και ολοκληρώνεται αύριο Κυριακή. Σε παράλληλες συνεδρίες που γίνονται σε ξεχωριστές αίθουσες, άνθρωποι του πολιτικού κόσμου της Ελλάδας ξεδιπλώνουν τις απόψεις τους για φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν τον τόπο... από τη διαπραγμάτευση, τις πολιτικές εξελίξεις, τις μεταρρυθμίσεις μέχρι και τα σενάρια για Grexit.

Μπακογιάννη: «Η Ελλάδα κλείνει ένα φαύλο κύκλο λαϊκισμού»

Η πρώην υπουργός Εξωτερικών και νυν βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη επεσήμανε ότι η Ελλάδα πρέπει να αποκτήσει την ιδιοκτησία των μεταρρυθμίσεων, οι οποίες δεν θα πρέπει να είναι επιβαλλόμενες.

«Εάν θέλουμε να κάνουμε σοβαρή αυτοκριτική, οι μεταρρυθμίσεις ήταν απαγορευμένο προϊόν τα τελευταία χρόνια. Τις πολεμούσαμε διότι άγγιζαν το κύτταρο της πολιτικής μας ύπαρξης» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η κα Μπακογιάννη τόνισε ότι στην Ελλάδα η επιχειρηματικότητα και το κέρδος έχουν ποινικοποιηθεί, ενώ ούτε μεταρρυθμίσεις, που έχουν συμφωνηθεί, όπως οι ιδιωτικοποιήσεις, δεν προχωρούν. Εκτίμησε όμως, ότι, πλέον, ένα ευρύτατο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας αναγνωρίζει ότι δεν υπάρχουν εύκολοι τρόποι και ότι απαιτείται σκληρή προσπάθεια. «Η Ελλάδα κλείνει ένα φαύλο κύκλο λαϊκισμού» τόνισε.

Χαρδούβελης: «Αν δεν υπήρχε η κρίση του διαστήματος 2015-2016, η χώρα θα είχε ανακτήσει το 72% της απολεσθείσας δυναμικής της»

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, σημείωσε ότι η ελληνική οικονομία ανέκαμπτε σταδιακά έως το τέλος του 2014, ενώ, εάν δεν υπήρχε η κρίση του διαστήματος 2015-2016, η χώρα θα είχε ανακτήσει το 72% της απολεσθείσας δυναμικής της.

Διερωτώμενος εάν βρισκόμαστε εγκλωβισμένοι στην κρίση, συνέκρινε την ταχεία αντιμετώπιση της μεγάλης ύφεσης των ΗΠΑ, με την εγχώρια πολυετή αναταραχή στην οικονομία, τονίζοντας ότι ο ελληνικός δείκτης οικονομικού κλίματος έχει αποσυνδεθεί από τον αντίστοιχο ευρωπαϊκό δείκτη. Τόνισε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να απευθυνθεί στην αγορά του εξωτερικού, ενώ είναι σημαντικό να πραγματοποιηθούν τομές σε σειρά ζητημάτων, όπως ο εξωδικαστικός συμβιβασμός».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top