Με «τρικ» και δάνειο για... διορισμούς ετοιμάζεται η κυβέρνηση να «ρίξει» την ανεργία

Το σχόλιο της Κ. Μακρή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με την Μ. Ζαχαρέα

«Φοβερή ιδέα» χαρακτήρισε η Κάτια Μακρή, στο σχόλιό της στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με την Μάρα Ζαχαρέα,  να πάρουμε κι αλλο ένα δάνειο που θα προστεθεί στα 326 δισεκατομμύρια ευρώ που έχουμε ήδη πάρει ως δανεικά.

«Θα πάρουμε ένα δάνειο ακριβό απο την παγκόσμια τράπεζα , για να διορίσουμε στο Δημόσιο –σε 6μηνα η΄8μηνα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, ίσα-ίσα για να πούμε ότι μειώθηκε η ανεργία. Και στους 6 μήνες τι θα κάνει αυτός ο άνθρωπος; Πάλι  άνεργος δεν θα ειναι;» διερωτήθηκε η σχολιάστρια του Star.  

Όπως πρόσθεσε, απλώς η κυβέρνηση θα εχει κλείσει το μάτι σε 300.000 – 400.00 ανθρώπους που θα διοριστούν ή θα περιμένουν να διοριστούν και ταυτοχρόνως, προσωρινά, θα εχει ρίξει «μαγικά»  την ανεργία.

Για το ίδιο θέμα ανέφερε ότι  ήδη  η κυβέρνηση έχει βρει κι άλλους τρόπους για να εμφανίσει «μειωμένη»  την ανεργία, καθώς οι μακροχρόνια άνεργοι δεν προσμετρώντας  σε καμια λίστα, ενώ οι άνεργοι που παίρνουν 300-400 ευρώ από τά προγράμματα εκπαίδευσης , επίσης δεν μετράνε. «Αν διορίσουν και μερικές χιλιάδες ακόμη στο Δημόσιο στα χαρτιά όχι απλώς το λύνουν το πρόβλημα, αλλά το  εξαφανίζουν!» τόνισε.

Η Κάτια Μακρή κατέληξε στο σχόλιό της:

«Είναι όμως ουσιαστική λύση να επινοείς τρικ; Αυτό χρειαζόμαστε με 1,5 εκ. ανθρώπους έκτος αγοράς εργασίας; Θέλουμε κανονικές δουλειές, εργοστάσια, βιομηχανίες,  επενδύσεις, υπηρεσίες.

Να πάρει μπροστά αύτη η κολλημένη, η τελματωμένη  μηχανή,  που κάθε μέρα πάει και παρακάτω.

Με παυσίπονα δεν θεραπεύεται καμια σοβαρή ασθένεια. Και η ανεργία ειναι η σοβαρότερη από την οποία πάσχει η χωρά αυτή τη στιγμή».

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top