Ελλάς-Γαλλία, συμμαχία! «Θα είμαστε πάντα στο πλευρό σας» είπε ο Καζνέβ στον Τσίπρα

«Απόλυτα εφικτός ο στόχος για συμφωνία μέχρι τις 20 Μαρτίου» είπε, εξάλλου, ο πρωθυπουργός

«Η στήριξη και το ενδιαφέρον της Γαλλίας για την Ελλάδα ήταν ουσιαστικό, η Γαλλία στήριξε ενεργά την Ελλάδα τηρώντας μια παράδοση πολύ στενών σχέσεων ανάμεσα στους λαούς μας και ταυτόχρονα τηρώντας μια φιλοευρωπαϊκή στάση» τόνισε κατά τις κοινές δηλώσεις με τον Μπερνάρ Καζνέβ ο Αλέξης Τσίπρας.

«Η επίσκεψη του Γάλλου πρωθυπουργού γίνεται σε μια στιγμή που καλούμαστε να λάβουμε αποφάσεις για το μέλλον της Ευρώπης» είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε: «Βρισκόμαστε στην τελική φάση των διαπραγματεύσεων για την ολοκλήρωση της β' αξιολόγησης».

Ο πρωθυπουργός υποστήριξε πως «θέτουμε ως σημαντική προτεραιότητα την κοινωνική Ευρώπη, γιατί χωρίς αυτή το συνολικό ευρωπαϊκό εγχείρημα θα βρίσκεται σε διαρκή αμφισβήτηση» και υπογράμμισε πως το ευρωπαϊκό εργασιακό και κοινωνικό κεκτημένο πρέπει να αποκατασταθεί και στην Ελλάδα το συντομότερο δυνατό.

Συνεχίζοντας, ο πρωθυπουργός είπε πως η Ευρώπη βρίσκεται μπροστά σε κρίσιμες αποφάσεις και πως «όλοι έχουμε την ευθύνη να μην αφήσουμε την Ευρώπη να διαβεί τον Ρουβίκωνα της λαϊκιστικής ακροδεξιάς». «Πρέπει να εντοπίσουμε τις αιτίες που δίνουν δυναμική και λαϊκή υποστήριξη σε μία αντιευρωπαϊκή ρητορική και να ξαναμιλήσουμε για τις ιδρυτικές αξίες της ΕΕ και του οράματος της Ευρώπης από τις οποίες έχουμε απομακρυνθεί» πρόσθεσε, ξεκαθαρίζοντας πως μια Ευρώπη των πολλών ταχυτήτων, δεν έχει μέλλον.

«Είναι απολύτως εφικτή η δυνατότητα να υπάρξει συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο μέχρι το επόμενο Eurogroup στις 20 Μαρτίου» είπε στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός σημείωσε ότι «πήγαμε σε έναν έντιμο συμβιβασμό που λέει: στον βαθμό που είμαστε εντός των στόχων, 0% επιπλέον λιτότητα».

«Πέραν των διαπραγματεύσεων για τα μέτρα από το 2019 και μετά, είναι κρίσιμο και το ζήτημα της ανάπτυξης που πρέπει να το δούμε τώρα και όχι από το 2019» εξήγησε ο πρωθυπουργός, λέγοντας πως οι ρυθμοί ανάπτυξης που ήδη είναι θετικοί να αποτυπωθούν και στην πραγματική οικονομία, επισημαίνοντας τις προτεραιότητες της αντιμετώπισης της ανεργίας και της προσέλκυσης επενδύσεων, ως βασικών στοιχείων που θα δώσουν σταθερή τροχιά στην οικονομία και τους θετικούς αναπτυξιακούς ρυθμούς.

Καζνέβ: Η Γαλλία θα είναι πάντα στο πλευρό της Ελλάδας

Στη διαβεβαίωση ότι «η Γαλλία θα είναι πάντα στο πλευρό της Ελλάδας», προχώρησε από την πλευρά του ο Γάλλος πρωθυπουργός.

Ο Μπερνάρ Καζνέβ τόνισε πως ότι προς αυτή την κατεύθυνση κινείται και τώρα η χώρα του, «συμβάλλοντας στην ολοκλήρωση της β' αξιολόγησης», ενώ αναφέρθηκε και στην αναγκαιότητα ρύθμισης του ελληνικού χρέους, στέλνοντας μήνυμα ότι αυτό θα πρέπει να εξεταστεί στο προσεχές Eurogroup.

Ο Μπερνάρ Καζνέβ υπογράμμισε το ξεκάθαρο μήνυμα απόλυτης εμπιστοσύνης της Γαλλίας προς την Ελλάδα και το μέλλον της, την ικανότητά της να συμμετέχει αποφασιστικά και χρήσιμα στην οικοδόμηση της Ευρώπης.

«Σήμερα η Ελλάδα έχει κάθε προοπτική ανάπτυξης, επενδύσεων, όλες οι μεταρρυθμίσεις προχωρούν» τόνισε και συμπλήρωσε ότι υπάρχει βούληση εκ μέρους της Ελλάδας και των εταίρων της.

Αναφερόμενος στο προσφυγικό, ο Γάλλος πρωθυπουργός τόνισε πως η βούληση μας για αλληλεγγύη και η υλοποίηση αυτής της βούλησης ως προς το ζήτημα της αντιμετώπισης και διαχείρισης του ζητήματος, θα αποτυπωθεί με ουσιαστική συνεργασία τους επόμενους μήνες μεταξύ των δύο χωρών, «γιατί μοιραζόμαστε κοινές αξίες». Θέλουμε, είπε, να αποδείξουμε ότι η Ευρώπη αποτελεί μια προστασία ακόμα και για το ζήτημα της μετανάστευσης, να προστατεύσουμε την Ευρώπη από την ακροδεξιά και τον λαϊκισμό.

Περιγράφοντας ένα κοινωνικό και αναπτυξιακό μοντέλο για την ΕΕ, ο Γάλλος πρωθυπουργός είπε προς τον Αλέξη Τσίπρα ότι συμμερίζονται την ίδια φιλοδοξία για την Ευρωπαϊκή Ένωση: «Έχουμε κοινό συμφέρον, κοινούς σκοπούς και κοινές αξίες».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top