Συγκλονιστικές στιγμές ανθρωπιάς στη Βουλή! ΡΑΓΙΣΕ καρδιές το κλάμα της Βαγενά για τον Κηλαηδόνη

"Λύγισαν" Σκουρλέτης και Λυκούδης

Σε επίκαιρη ερώτηση για τη δημιουργία αποτεφρωτηρίων απάντησε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης. Η συζήτηση φόρτισε συναισθηματικά την Άννα Βαγενά,- η ίδια κατέθεσε και την ερώτηση-, μιας που η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πρόσφατα έχασε τον σύζυγό της, Λουκιανό Κηλαηδόνη και η σορός του αποτεφρώθηκε στη Σόφια.

Η Άννα Βαγενά, εμφανώς συγκινημένη, μετέφερε στη Βουλή την εμπειρία της από την μετάβασή της στη Βουλγαρία για την αποτέφρωση της σορού του συζύγου της, όταν της έδωσε το λόγο ο Σπύρος Λυκούδης, ο οποίος της είπε με τρεμάμενη φωνή: "Το ξέρετε ότι όλοι οι συνάδελφοι ήμασταν δίπλα σας σε αυτή τη φάση".

«Όταν ήμασταν στο γραφείο στη Σόφια και περιμέναμε, ένα νέο παιδί που στεκόταν δίπλα, ένας Βούλγαρος, όταν έφερναν την τεφροδόχο με την τέφρο του αγαπημένου του προσώπου… τον τρόπο με τον οποίο την αγκάλιασε και την πήρε μαζί του. Είναι μεγάλη παρηγοριά» είπε κλαίγοντας.

«Ελπίζω να βρουν τη δύναμη κάποιοι δήμαρχοι, κάποιοι ιδιώτες να συγκρουστούν με αυτόν τον σκοταδισμό και να μην χρειάζεται να καταφεύγουμε στη Βουλγαρία. Δεν μπορεί να έχουμε Μεσαίωνα εμείς και οι Βούλγαροι… Αυτοί δεν είναι θρήσκοι; Έχουν βαθύ θρησκευτικό αίσθημα» είπε χαρακτηριστικά και τόνισε:

«Αυτό δεν έχει καμιά σχέση με βαθύ θρησκευτικό αίσθημα. Εγώ κάθε μέρα προσεύχομαι και κάνω τον σταυρό μου στην Παναγία, αν αυτό λέει κάτι για κάποιους».

Ο κ.Σκουρλέτης, από την πλευρά του, ανέφερε ότι θα δίνεται και σε ιδιώτες η δυνατότητα να συστήνουν Κέντρα Αποτέφρωσης νεκρών, με νομοθετική ρύθμιση που θα κατατεθεί σύντομα από το υπουργό Εσωτερικών.

«Αποτελεί δέσμευσή μας να φέρουμε αυτή τη ρύθμιση για τους ιδιώτες από τη στιγμή που κάποιοι δήμοι δεν αντιλαμβάνονται το καθήκον τους να συγκροτήσουν κέντρα αποτέφρωσης. Υπάρχουν κάποιες σκοταδιστικές δυνάμεις που εμποδίζουν τη διαδικασία για αυτό πρέπει να σχηματιστεί ένα μέτωπο προοδευτικών ανθρώπων που θα δημιουργήσει όρους πίεσης, για να αναγνωριστεί στην πράξη το ατομικό δικαίωμα επιλογής τύπου κηδείας», σημείωσε ο κ. Σκουρλέτης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top