Το πρόγραμμα της Αντωνοπούλου για τη μείωση της ανεργίας- Έως και 450.000 νέες θέσεις εργασίας

Το ενέκριναν οι θεσμοί- Το ζήτημα είναι ποιός θα χρηματοδοτήσει το πρόγραμμα!

Συνάντηση είχε χθες και η υφυπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου, με τους εκπροσώπους των δανειστών κι από αυτή τη συνάντηση προέκυψε μια θετική είδηση.

Η κ.Αντωνοπούλου τους παρουσίασε το πρόγραμμα για τη στήριξη της απασχόλησης. Πρόκειται για τριετές πρόγραμμα με επιδότηση για 100.000- 150.000 θέσεων εργασίας, δηλαδή στην τριετία μπορεί να επιδοτηθούν έως και 450.000 θέσεις εργασίας.

Οι θεσμοί ενέκρικαν το πρόγραμμα, το οποίο αφορά κυρίως ανέργους έως και 29 ετών και ανέργους άνω των 55 ετών.

Το αγκάθι εδώ είναι βέβαια, ότι δεν έχει βρεθεί ακόμα η χρηματοδότηση και αν θα είναι αποκλειστικά από εθνικούς πόρους, από ευρωπαϊκά κονδύλια ή αν θα ληφθεί κάποιο δάνειο από την Παγκόσμια Τράπεζα.

Όπως σας ενημερώσαμε νωρίτερα στο star.gr, το Politico υποστήριξε σε δημοσίευμα του ότι «η ελληνική κυβέρνηση ζήτησε τεχνική και οικονομική βοήθεια για να αντιμετωπίσει προκλήσεις όπως η μακροχρόνια ανεργία, η οικονομική ανταγωνιστικότητα και ανάπτυξη, καθώς και η κοινωνική προστασία».

Όπως εξήγησε ο Σπύρος Δημητρέλης, η Παγκόσμια Τράπεζα είναι ένα παρακλάδι του ΔΝΤ, χρηματοδοτεί πολιτικές στήριξης της απασχόλησης και της κοινωνικής ανάπτυξης. Ωστόσο, όπως τόνισε ο ίδιος, το επιτόκιο της τάξης του 5% που δίνεται από την Παγκόσμια Τράπεζα είναι ακριβό, αν αναλογιστεί κανείς ότι η χώρα δανείζεται με επιτόκιο με λιγότερο από 2%.

Πάντως, το ζήτημα είναι να υπάρξει αυτό το πρόγραμμα, καθώς θα δημιουργηθούν πάνω από μισό εκατομμύριο θέσεις εργασίας και υπολογίζεται ότι η ανεργία θα μειωθεί γύρω στις 4 μονάδες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top